avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale FIRMA RECUPERARI-PROCES ADMINISTRATOR-PIERDERE BUNURI
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

FIRMA RECUPERARI-PROCES ADMINISTRATOR-PIERDERE BUNURI

Buna ziua....Am o problema si as dori un sfat in acest sens. O sa incerc sa fiu succinta: Mama a fost pentru 3 ani administratorul unei firme, insa in realitatea decidea fratele meu. A existat un contract de leasing pe societatea adm. de mama mea pt o masina, insa pentru ca nu au fost platite mai multe rate firma de recuperare au preluat-o intentandu-ne proces. Intre timp fratele meu a preluat societatea devenind administrator si asociat, impreuna cu iubita lui care detine 50%. In cadrul procesului, pt. ca fratele meu nu a dorit sa se prezinte la proces, firma de recuperari l-au decazut din drepurile de administrator si urmeaza sa ii scoata toate bunurile care sunt pe soc. la vanzare. Bunurile constau intr-un club, restaurant si terenul pe care sunt constuite. Intrebare mea este: PT. CA LITIGIUL S-A PETRECUT PE PERIOADA CAND MAMA MEA ERA ADMINISTRATOR, ESTE POSIBIL SA PLATEASCA EA, ADICA ESTE POSIBIL SA ISI PIARDA CASELE?
Cel mai recent răspuns: Ileana Schwarz , Avocat 19:33, 22 Martie 2009
In mod evident administratorul este si el raspunzator ,intrucat a semnat acte.
Administratorul raspunde deoarece fratele dvs. a decazut din drepturi.( el putea sa isi achite ratele .)
Este foarte rau ca nu va prezentati ( fratele, dvs daca vreti sa stiti ce se intampla). Din ce povestiti inteleg ca este vorba de procedura insolventei. Va puteti face griji daca ati garantat societatea sau daca ati adus in natura bunuri capitalul social. Da, o persoana, daca are debite neplatite si constatate printr-o hotarare judecatoreasca, va raspunde cu toate bunurile personale mobile si imobile.
Eu nu vreau sa va panichez dar trebuie sa va interesati despre ce este vorba si trebuie sa vedeti ce va face lichidatorul in acea cauza.
Daca mama a fost administrator si lichidatorul stabileste ca au existat acte frauduloase pentru o perioada de 3 ani inainte de deschiderea procedurii, va putea formula o actiune in atragerea raspunderii administratorului.
Repet, trebuie sa urmariti acel dosar mai ales ca fratele nu intreprinde nimic.

Se poate la fel de bine sa nu se intample nimic din ce v-am expus, dar si eu ca avocatul, pun raul inainte.

Solicitati parerea unui avocat care sa vada exact in ce stadiu se afla acel dosar si care este obiectul acestuia.
Eu am facut doar presupuneri.

succes
av. Ileana Schwarz

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de recuperari -proces administrator - pierderea bunurilor lucylle lucylle Buna ziua....Am o problema si as dori un sfat in acest sens. O sa incerc sa fiu succinta: Mama a fost pentru 3 ani administratorul unei firme, insa in ... (vezi toată discuția)
Firma recuperari- proces administrator societate- pierdere bunuri lucylle lucylle Buna ziua....Am o problema si as dori un sfat in acest sens. O sa incerc sa fiu succinta: Mama a fost pentru 3 ani administratorul unei firme, insa in ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperari - proces cu administratorul societatii- pierderea bunurilor lucylle lucylle Buna ziua....Am o problema si as dori un sfat in acest sens. O sa incerc sa fiu succinta: Mama a fost pentru 3 ani administratorul unei firme, insa in ... (vezi toată discuția)