avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... FIRMA RECUPERARI- PROCES ADMINISTRATOR SOCIETATE- ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

FIRMA RECUPERARI- PROCES ADMINISTRATOR SOCIETATE- PIERDERE BUNURI

Buna ziua....Am o problema si as dori un sfat in acest sens. O sa incerc sa fiu succinta: Mama a fost pentru 3 ani administratorul unei firme, insa in realitatea decidea fratele meu. A existat un contract de leasing pe societatea adm. de mama mea pt o masina, insa pentru ca nu au fost platite mai multe rate firma de recuperare au preluat-o intentandu-ne proces. Intre timp fratele meu a preluat societatea devenind administrator si asociat, impreuna cu iubita lui care detine 50%. In cadrul procesului, pt. ca fratele meu nu a dorit sa se prezinte la proces, firma de recuperari l-au decazut din drepurile de administrator si urmeaza sa ii scoata toate bunurile care sunt pe soc. la vanzare. Bunurile constau intr-un club, restaurant si terenul pe care sunt constuite. Intrebare mea este: PT. CA LITIGIUL S-A PETRECUT PE PERIOADA CAND MAMA MEA ERA ADMINISTRATOR, ESTE POSIBIL SA PLATEASCA EA, ADICA ESTE POSIBIL SA ISI PIARDA CASELE?
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 10:43, 27 Martie 2009
Da, este posibil mai ales in situatia in care firma de leasing detine bilete la ordin avalizate de mama ta.
Acum, teoria ca teoria, dar practica: valoreaza cat ratele neachitate la masina luata in leasing? valoreaza mai mult decat bunurile societatii, club teren etc.? doar daca s-a cumparat o statie spatiala in leasing:D In cazul in care bunurile firmei, prin vanzare nu acopera datoriile catre creditori, se poate solicita angajarea raspunderii patrimoniale a administratorilor.
Imi pare mie sau este deja in lichidare firma mamei/fratelui ? Un simplu creditor nu poate ridica dreptul de administrare nimanui, doar instanta de judecata la solicitarea administratorului judiciar. Sau confundati firma de recuperari cu firma de administrare judiciara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma de recuperari -proces administrator - pierderea bunurilor lucylle lucylle Buna ziua....Am o problema si as dori un sfat in acest sens. O sa incerc sa fiu succinta: Mama a fost pentru 3 ani administratorul unei firme, insa in ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperari - proces cu administratorul societatii- pierderea bunurilor lucylle lucylle Buna ziua....Am o problema si as dori un sfat in acest sens. O sa incerc sa fiu succinta: Mama a fost pentru 3 ani administratorul unei firme, insa in ... (vezi toată discuția)
Firma recuperari-proces administrator-pierdere bunuri lucylle lucylle Buna ziua....Am o problema si as dori un sfat in acest sens. O sa incerc sa fiu succinta: Mama a fost pentru 3 ani administratorul unei firme, insa in ... (vezi toată discuția)