Bună ziua!
Stimate Doamne,
Stimaţi Domni,
Am nevoie de câteva sfaturi punctuale, într-un litigiu de muncă.
Nu-mi permit consilierea privată, făcută de un avocat specializat.
Am fost de curând concediată, după proba de lucru şi după ce am lucrat fără a fi deloc plătită de angajator. Administratorul angajatorului meu, a amânat din zi în zi, semnarea contractului individual de muncă pe perioadă nedeterminată. Încercând să repet cererea mea, de a semna contractul individual de muncă pe perioadă nedeterminată, am devenit deranjantă, pentru strategia de personal, a angajatorului meu. Aşa se face că, după două săptămâni de lucru, patronul m-a concediat verbal şi, repet, nu mi-a plătit nici o zi lucrată şi nici ziua de probă.
Nu sunt interesată să mă mai întorc la acest angajator.
1)Am apelat la Inspecţia Teritorială de Muncă, care, în raspunsul trimis mie, arată:
"Din documentele prezentate de reprezentantul SC.............., s-a constatat că nu se face dovada existenţei raporturilor juridice de muncă între dumneavoastra şi societatea sus menţionată."
2)Am apelat la un mediator căruia angajatorul meu, prin administratorul legal, îi prezintă o altă versiune a situaţiei de fapt : "...vă comunicăm că între societatea noastră şi doamna...nu există nici un conflict. D-na... (eu: I.C.) a dat curs unei solicitări a societăţii de angajare personal şi a dat o probă de lucru la care, din păcate, nu a întrunit calităţile solicitate. Între societatea noastră si D-na I.C. nu există nici un angajament, iar orice solicitate materială a dânsei, este fără temei deoarece dânsa s-a aflat în perioada de probă conform CM" !
3)Angajatorul meu are sediul in comuna Corbeanca Ilfov, dar eu am lucrat la un punct de lucru al acestuia, în Bucuresti. Tot în Bucureşti locuiesc şi eu.
4)Pot dovedi cu martori şi să raspund la orice întrebare, legată de faptul că, am lucrat în folosul acestui angajator.
5)Trebuie să atac şi concedierea nelegală, sau în primul rând :
a) să dovedesc existenta raportului de muncă,
b) concedierea nelegală, neplata salariului meu şi
c) neplata impozitelor aferente acestor drepturi salariale
d) necompletarea carnetului de muncă ?
Am următoarele întrebări:
1) unde trebuie să depun cererea de litigiu de muncă ? O pot depune în Bucuresti, la Tribunalul Bucuresti - Sectia a VIII-a din câte citesc pe avocatnet.ro ?
2) pot cere instanţei să oblige pe angajatorul meu, la plata drepturilor mele, salariale şi a impozitelor aferente lor, pe ce perioadă exactă ? - din ziua de probă, pană la ramânerea definitivă a hotărârii care se va da ?
3) despre vechimea în muncă, a mea/ cum pot face înscrierea vechimii mele, în Revisal ?
4) este suficientă hotărârea instanţei sau mai am nevoie de o adeverinţă dată de angajator ?
5) am nevoie să se emită şi un titlu executoriu, împotriva angajatorului meu, pentru a-l determina să-mi şi plătească salariul net ?
6) ce altceva mai pot cere/obţine în instanţă ?
7) în ce texte de lege pot înscrie fiecare intrebare de mai sus ?
Cornel Freelis esti ok m-am uitat pe jurisprudenta ( ca de nu am vazut sectia conflicte de munca si asigurari sociale) insa culmea pe jurisprudenta instantei apareau dosare.
In fine am verificat teroria ta cu competenta alternativa si o aplic intr-o speta.
Cred ca ai dreptate legea 62 are prioritate. Sper sa fie ok. Te salut te-am subestimat.
a de nu am vazut sectia conflicte de munca si asigurari sociale" - vorbesc de tribunalul Ilfov care nu are in prezentare sectie de conflicte de munca doar civile si penale ...de ce? habar nu am este deosebit de TB
Cum actionez ?
chitoiu
Servus tuturor. Iata situatia : ...am actionat in judecata societatea la care am lucrat si fiind in prima ,,faza\\" am primit intampinare pe cale de exceptie. ... (vezi toată discuția)