avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Iesirea cu copilul din tara cu procura sau fara?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Iesirea cu copilul din tara cu procura sau fara?

Buna ziua,

Doresc sa plec o perioada in Romania cu avionul bilet dus-intors impreuna cu fiica mea minora.Daca avem domiciliul in Germania amadoua mai este nevoie de procura de la sot?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:59, 13 Septembrie 2013
Ar trebui sa dati mai multe detalii.. ce scrie in ea, in germana, ati tradus-o, ati folosit-o sa iesiti din Romania ? Tare imi e ca ati aratat-o cand ati iesit din Germania..
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator
Cei din Germania nu cer nimic nici cand vi nici cand pleci..doar cand iesi din Romania ai nevoie de hartia asta.Doamna de la primarie de aici din Germania mi-a spus sa aduc hartia scrisa in germana si in lb.romana si sa o semnez in fata ei sa o stamplileze si asta e tot.Am intrebat o daca nu au un formular tip ceva ca termeni juridici in lb. mea germana lasa de dorit:( si a spus ca nu au si sa vin cu ea doar in lb.romana :D. Eu am procura cu care am venit acum 1 an in germania da e expirata asa ca ma inspir de acolo sa o fac pe cea noua.
Declaratia ar trebui data la ambasada sau consulat sau in fata notarului si apoi tradusa si apostilata. Acea hartie ( declaratie data de parintele care nu insoteste minorul) va e necesara la iesirea din Romania, ar trebui sa intrebati la frontiera la noi daca va lasa sa iesiti cu acea hartie. Sa intrebati cand veniti, daca veniti cu avionul. Nu sunt absurzi nici ai nostri, daca rezulta clar din acea hartie acordul tatalui, aveti domiciliul in acte acolo, aveti si certificatul de casatorie la dvs, cred ca va lasa. Daca vor declaratie autentificata, nu aveti de ales si va trebui sa va trimiteti sotul la consulat si declaratia sa v-o trimita apoi prin posta sau curier.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere acte pasaport copil Angela71 Angela71 Tatal copilului munceste in germania , nu suntem cununati ,eu in vacanta vreau sa merg cu copilul la surorile mele in belgia , ce acte trebuie sa imi trimita ... (vezi toată discuția)
Acord calatorie minor din strainatate in romania fadgyas fadgyas Buna ziua. Am si eu o intrebare daca puteti sa ma ajutati cat mai repede cu un raspuns sigur si corect.Traim in Belgia in relatie de concubilitate impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. ... Andreeaparlog Andreeaparlog Buna ziua! Am o problema si am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Am o fetita de 1 an si 8 luni, nascuta in Germania, pe care o cresc singura deoarece tatal ei ... (vezi toată discuția)