avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stagiu de cotizare somaj- concediu medical
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stagiu de cotizare somaj- concediu medical

Stimati domni,

Am rugamintea sa ma ajutai cu o informatie.
In cazul unei persoane aflate in concediu medical in ultimele 18 luni, al carei loc de munca se desfiinteaza (firma desfiinteaza punctul de lucru din respectiva zona geografica) cum se calculeaza ultimele 24 de luni in raport cu care acesta ar fi trebuit sa aibe 12 luni de cotizare?
Este clar ca daca luam calendaristic si cronologic, angajatul nu are lucrate in ultimele 24 de luni decat 6 luni.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bvr , utilizator 12:08, 9 Septembrie 2013
1. Perioada de concediu medical nu este stagiu de cotizare la somaj (cu exceptia primelor 5 zile suportate de angajator) si in aceasta perioada contractul individual de munca (CIM) este suspendat.

2. Cele 24 de luni de care vorbiti dvs. sunt formate din lunile lucrate dupa concediul medical la care se adauga (pana la 24) luni de dinainte de concediul medical.
Va multumesc.
M-ati ajutat ca de fiecare data.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare somaj, da sau nu? ioiom ioiom Daca o persoana revenita din CCC i se desfiinteaza postul, dar in ultimele 12 luni a avut atat concediu medical pentru ingrijirea copilului in varsta de pina ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu postanatal gabita21 gabita21 buna ziua, se calculeaza cele 4 luni de concediu pre si post natal in vederea stabilirii somajului?mentionez ca am 5 ani munciti inainte si cateva luni dupa ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa concediu crestere copil aurelian_c aurelian_c Buna ziua, Sotia mea terminat concediu de crestere a copilului pe data de 28-12-2012 si ne intrebam daca poate beneficia de somaj. A fost angajata cu ... (vezi toată discuția)