avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA sau II pentru organizare de petreceri copii?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA sau II pentru organizare de petreceri copii?

urmeaza sa deschid un PFA sau II. Si ma intereseaza care ar fi mai ok din punct de vedere legislativ si financiar.
Mentionez ca ma ocup de petreceri pentru copii, asa ca incasarile nu vor fi mari, doar cand cere vreo gradinita factura. Deocamdata sunt la inceput si nu prea am clienti, deci as vrea sa fiu Neplatitor de TVA.

Sugestii? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:19, 9 Septembrie 2013
Cele doua forme se aseamana, singura diferenta fiind ca Intreprinderea Individuala isi continua activitatea si cu mostenitorii, dupa decesul titularului, pe cand la pfa nu.
Si din punct de vedere contabil si fiscal se aseamana.
Da, la inceput nu va treceti ca platitor de tva ci doar in timp, dupa ce depasiti plafonul de scutire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa neplatitor de tva - declaratia 392b ikasve ikasve Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca pfa cu venituri din activitati independente, neplatitor de TVA, trebuie sa depuna decl 392B ? Sunt nedumerita pt ca ... (vezi toată discuția)
Micro intreprindere sau inreprindere individuala? Iordachescu Nicolae Iordachescu Nicolae Buna ziua! Anul acesta m-am hotarat sa-mi fac o afacere propie.Este adevarat ca multi se feresc sa mai faca afaceri in perioada aceasta si mai ales in ... (vezi toată discuția)
Modalitate de calcul pentru stabilirea depasirii plafonului de scutire tva nz_pfa nz_pfa Buna ziua, Sunt PFA cu norma de venit si neplatitor de TVA. Am inceput activitatea in luna noiembrie 2010. Pentru a stabili depasirea pragului de scutire ... (vezi toată discuția)