avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1120 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozitul pentru teren si penalitatile
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozitul pentru teren si penalitatile

am mostenit un teren pentru care am de platit o suma mare impozit cu penalitatile aferente.problema mea este ca nu mi se spune exact suma de plata de catre primarie,adica nu mi se da nici un document prin care sa mi se spuna cat am de plata exact ca impozit,cu penalizarile aferente.in aceasta situatie nu stiu daca ce platesc e ce datorez sau ma pot trezi dupa aceea ca am platit prea mult(SF) sau prea putin.contabila de la primaria comunei ori nu e de gasit,ori imi spune ca nu functioneaza calculatorul.cui sa ma adresez in aceasta situatie?
problema e pentru anii anteriori,cand nu am posibilitatea sa stiu sumele .
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 23:22, 9 Septembrie 2013
Nu ati primit impunerea anuala in care sa se precizeze concret valoare suma datorata defalcata in suma de baza + penalitati ?
Solicitati oficial edilului primariei sa solutioneze problema cu prezenta contabilei
nu,tocmai asta e dilema mea..nu am nici un document prin care mi se precizeaza suma datorata,nici pentru anii anteriori,nici pentru cel curent.pentru curent il pot calcula si eu,dar problema mea apare pentru ce e de plata din urma,avand in vedere faptul ca e vorba de o perioada mai mare,cativa ani.
acolo nu pot calcula eu nici suma ,nici penalitatile..
ceva nu mi se pare in regula.
adica platesc,mi se da chitanta,dar nu stiu cat am de plata in final..mai ales ca la prima calculare i-am sesizat contabilei ca a introdus gresit suprafetele,lucru recunoscut de ea,si numai de acolo a rezultat o diferenta de vreo 400 ron..ce ziceti de asta?
Solicitati o nota de plata si un extras de rol(fisa fiscala). In aceste acte sunt trecute obligatiile de plata la fiecare termen scadent si sumele accesorii(majorari+penalitati) calculate pana la data eliberarii lor.
Pe langa tot ce sa mai spus mai adaug ca debitele din nota de plata trebuie sa fie din 01.01.2008, daca sunt mai vechi de acest termen, acelea sunt prescrise, daca va face dovada ca ati fost somata in termenul de prescriere a datoriilor atunci trebuie sa achitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul impozit primarie MariusAnA MariusAnA Am fost zilele trecute la Primarie pentru a-mi plati impozitul pe casa si teren si am constatat ca imi cam incarca suma... motivul ar fi gunoiul care il baga ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii intretinere sig73 sig73 Buna ziua, Figurez in evidentele asociatiei cu o datorie restanta la intretinere de 3680 lei (calculata din 2006-2007 pana in prezent , desi intre timp am ... (vezi toată discuția)
Prescriptie extinctiva impozite si taxe locale Ioan Seria Ioan Seria Buna seara, Va supun atentiei o situatie pe care trebuie sa o solutionez pentru o viitoare clienta. Concret, clienta mea, a avut si mai are inca mai multe ... (vezi toată discuția)