avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Acte necesare incheierii unui contract de ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Acte necesare incheierii unui contract de vanzare-cumparare a unui imobil

Buna ziua.
Intentionez sa achizitionez un apartament in rate direct de la beneficiar(constructor) cu un avans de 10 % iar in momentul achitarii avansului vom semna un contract de vanzare-cumparare cu clauza de ipoteca pana la terminarea platii integrale.
As dori sa va intreb ce acte trebuie sa imi prezinte vanzatorul la incheierea contractului ? Am auzit de la o cunostiinta ca a achizitionat o parte duplex pe care i s-a dat cf pe teren insa pe constructie nu ...
Sincera sa fiu nu ma pricep la astfel de tranzactii si as vrea sa stiu sigur ce acte trebuie sa primesc pt a nu avea surprize neplacute mai incolo si sa ma trezesc ca trebuie sa platesc bani in plus sau Doamne fereste sa fiu evacuata din apartament.
Va rog din suflet sa ma ajutati cu niste raspunsuri .
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Nico4u , utilizator 12:57, 10 Septembrie 2013
Trebuie sa primiti un contract de vanzare cumparare pe teren si pe constructie , incheiat la notariat (nu la avocat ), constructia sa fie intabulata in cartea funciara . Aveti grija ca acesti constructori au credite si pentru ca nu le mai platesc bancile ori alti creditori (falsi) le iau imobilele cu totul
Ar fi bine sa mergeti insotita de avocat la incheierea actului .
Multumesc frumos pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza neclara in antecontractul de vanzare-cumparare ... iMozzie iMozzie Salutare, urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare-cumparare pentru achizitia unui apartament iar o clauza suna cam asa: \"In calitate de promitenti ... (vezi toată discuția)
Risc antecontract maktub maktub Buna ziua, Am o nelamurire legata de un antecontract de vanzare-cumparare. Sunt pe punctul de a achizitiona o locuintza, urmand sa platesc un avans de ... (vezi toată discuția)
Cumpare apartament in imobil construit pe teren ipotecat cristina.risca cristina.risca Buna ziua, As avea nevoie de un sfat in urmatoarea problema: intentionez sa cumpar un apartament intr-un imobil nou, dezvoltat de o persoana fizica care, in ... (vezi toată discuția)