avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozitare tichete de masa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozitare tichete de masa

buna ziua. as dori sa stiu ce impozite si contributii se platesc la tichetele de masa acordate salariatilor, daca se impoziteaza din punct de vedere al impozitului pe veniturile din salarii si al contributiilor sociale?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:56, 9 Septembrie 2013
Tichetele de masa reprezinta venituri salariale in baza art. 55 alin.(1) din Codul fiscal si normelor metodologice date in aplicarea acestuia.Valoarea nominala a tichetelor de masa acordate angajatilor se include in venitul brut lunar din salarii si se impoziteaza conform art. 57 din Codul fiscal .

Contravaloarea tichetelor de masa nu se cuprinde in baza lunara a contributiilor sociale obligatorii, in conformitate cu prevederile art. 296 indice 15 din Codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este legal impartirea tichetelor de masa din 2 in 2 luni? GeorgeOnodi GeorgeOnodi Buna ziua, sunt angajat la Univeristatii din Bucuresti si am o intrebare legata de tichetele de masa. La noi se distribuie tichete de masa din 2 in 2 luni si ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit NeRa88 NeRa88 Buna ziua. Vreau sa va pun niste intrebari si tva rog in masura inc are puteti sa-mi dati un raspuns : Am un certificat de incadrare in grad de handicap la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!!! referitor la veniturile realizate cuprinse in anexa ... Miha2018 Miha2018 Buna ziua!!! Referitor la veniturile realizate cuprinse in anexa 2, necesare la stabilirea indemnizatiei pentru crestere copil, care este \"venitul net ... (vezi toată discuția)