avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Acord pãrinte plecare minor în strãinãtate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Acord pãrinte plecare minor în strãinãtate

Buna ziua! Am trait in concubinaj cu tatal fetitei mele de 2 ani jumate. Din cauza neintelegerilor ne-am separat acum jumatate de an. El a plecat in alta localitate fata de care suntem eu si copilul, la mama lui. Am luat legatura de foarte putine ori cu el, de fiecare data reprosandu-ne anumite lucruri, apoi, din motivul ca mi s-a stricat telefonul mi-am schimbat si numarul de telefon. Acesta putea sa ma contacteze prin numarul de telefon al parintilor mei, a fratelui meu, sau retelelor de socializare, dar nu a facut-o. Cand am vorbit ultima oara cu respectivul, i-am cerut sa imi dea procura pentru copil, deoarece vreau sa plec din tara sa lucrez, acesta nefiind deacord. Pot intenta un proces pentru procura copilui? Este posibil sa obtin procura in acest fel? Dureaza mult sau este costisitoare actiunea? As vrea sa aflu pareri inainte de a vorbi cu un avocat. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexa45 , utilizator 17:50, 9 Septembrie 2013
da. dar trebuie sa intentati intei proces pentru stabilirea domiciliului minorului la dvs. apoi , pe cale de ordonanta presedentiala socicitati suplinirea consimtamantului , consultati un avocat.
Am de audaugat ca, desi el a parasit localitatea, are domiciliul pe actul de identitate acelasi cu al meu, adica la parintii mei.
nu conteaza unde are domiciliul ci, sa se stabileasca domiciliul minorului la mama.
Formulati o actiune in care se va stabili domiciliul minorului la dvs. (indiferent de adresa) si sa solicitati exercitarea autoritatii parintesti asupra minorului exclusiva astfel ca nu veti mai avea nevoie niciodata de consimtamantul lui. Paratul va fi citat la ultimul domiciliu si prin afisare la usa instantei ori prin mica publicitate.
Va multumesc mult pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum trebuie sa depun o ordonanta presedintiala aimetti aimetti Buna ziua, Prietena mea actuala este casatorita in continuare cu sotul ei dpdv legal, dar el a plecat din casa si a lasat-o balta cu copilul si nu vrea sa ... (vezi toată discuția)
Ce pot face??? ajutați-mă Antinia2014 Antinia2014 Bună ziua, am și eu o problema... Am fost cu un băiat timp de 3 ani jumătate, în urma relație a rezultat o fetita care acum are 3 anișori și ... (vezi toată discuția)
Divort&minor Carla38 Carla38 Suntem in plin divort- sotul a intentat divortul. Sotia a locuit si muncit in strainatate de aproape 5 ani, unde si-a cunoscut si sotul. Copilul este nascut in ... (vezi toată discuția)