avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

stimulent de insertie

dupa ce o sa nasc..sotul o sa isi continue serviciul si o sa beneficieze de stimulentul de insertie cel de 500 ron...insa...in cazul in care dupa ce se aproba dosarul...o sa ramana fara loc de munca,,,stimulentul sa intrerupe pana cand isi gaseste iar alt loc de munca sau se opreste definitiv si nu il mai primeste deloc?va rog ajutati-ma cu un raspuns ...
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:36, 10 Septembrie 2013
In perioada in care sotul dvs a solicitat CCC si ulterior realizeaza venituri supuse impozitului (in speta salarii), plata indemnizatiei pt CCC se suspenda si va beneficia de stimulentul de insertie, daca il solicita.
Daca nu va mai realiza salarii, atunci plata stimulentuli de insertie se va suspenda si se va relua plata indemnizatiei pt CCC.
Si tot asa de cate se angajeaza si demisioneaza, pana vor trece cei 2 ani( sau 1 an, dupa caz).
deci sa inteleg ca trebuie sa depuna dosar pentru indemnizatie de crestere copil...dar in acelasi timp timp continua munca...si primeste stimulentul..si cum este concediat...intra automat in indemnizatie, fara sa mai depuna alte dosare etc,,,?
1. - Sotul dvs. poate solicita direct stimulentul de insertie fara sa intre in CCC.
- In aceasta situatie se considera ca a optat pentru CCC pana la varsta de 1 an.

2. Daca in acest timp este concediat (si nu mai are venituri din salarii) se suspenda plata stimulentului de insertie si primeste indemnizatie pentru CCC.

3. Daca intre timp (pana implineste copilul 1 an) are iar venituri din salarii solicita suspendarea indemnizatiei pentru CCC si reluarea platii stimulentului de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru tata georgiana55 georgiana55 Buna ziua! Sunt insarcinata si in momentul de fata ma aflu in concediu de risc maternal. Ma intereseaza sa aflu urmatoarele detalii: - dupa ce eu ca mama imi ... (vezi toată discuția)
Din stimulent in cic Ramona7052 Ramona7052 Buna ziua! Va prezint o situatie; Am nascut si dupa ce mi-am epuizat toate zilele de concediu medical de sarcina si lehuzie (dat de medicul de familie), mi-am ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil vasilescupetro vasilescupetro Buna ziua, daca am optat pentru concediul de 2 ani iar acum as dorii sa ma intorc la servici pana la implinirea varstei de un an , mai primesc stimulentul pana ... (vezi toată discuția)