avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA bon fiscal
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA bon fiscal

Buna ziua, supun atentiei Dvs.urmatoarea problema:
- avans dat sofer in 29.08.2013 ( plecat in cursa externa)
- decont de cheltuieli inregistrat in 09.09.2013
Intrebarea mea este: am 2 bonuri fiscale de rovinieta din 30 respectiv 31.08.2013, cu TVA, am CUI pe ele.Cum le inregistrez, avand in vedere ca trebuie declarate, la data decontului din septembrie sau in luna august cand au fost cumparate ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Bulinutza1 , utilizator 10:03, 11 Septembrie 2013
Data documentului este data la care intervine exigibilitatea TVA. Faptul ca aceste bonuri (facturi simplificate) sunt achitate dintr-un decont, inseamna ca la data respectivului decont inregistrati plata, iar la data documentului inregistrati operatiunea economica.
Astfel, in decontul TVA aferent lunii august veti avea inregistrate si aceste 2 bonuri.
Va multumesc pentru promptitudinea cu care mi-ati raspuns.O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare factura proforma cristiank cristiank Buna ziua! Am incasat un avans conform contract in urma unei facturi proforme, vrem sa stim cand trebuie sa emitem factura fiscala, tinand cont ca avansul ... (vezi toată discuția)
Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)
Declaratie 300 trim. - grau 9% gina.lucia gina.lucia Buna ziua, Avand in vedere ca de la 1 septembrie 2013 graul se factureaza cu TVA 9%, cum se va proceda pentru societatile care depun decl 300 la trimestru si ... (vezi toată discuția)