avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pot sa ma angajez la propriul PFA?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pot sa ma angajez la propriul PFA?

Buna ziua,
Sunt PFA (traducator) si as dori sa stiu daca pot sa ma angajez cu contract la mine. Suna bizar, insa as vrea sa stiu daca exista aceasta posibilitate. De asemenea, daca fac un contract de comodat pentru apartamentul pe care il detin, si unde imi desfasor si activitatea, cat anume pot deconta din cheltuieli (intretinere, curent, internet etc.)?
Si, inca ceva, daca apartamentul este cumparat prin credit bancar, pot sa scad dobanzile aferente creditului? Cat la %?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:29, 17 Septembrie 2013
Nu puteti sa va angajati la propriul pfa. Ramane obligativitatea de a plati contributii la sanatate si la pensie.
Daca ati facut acel contract de comodat prin care treceti ca veti folosi o anumita parte din apartament, sau tot, atunci puteti deduce proportional cu suprafata folosita, cheltuielile de intretinere. Dar nu cele de telefonie, internet, pentru care contractele cu firmele furnizoare trebuie sa le faceti direct pe pfa.
Apartamentul nefiind cumparat pe pfa, nu puteti deduce nimic din rate si dobanzi.
Dar daca in contractul de comodat se specifica plata ac.cheltuieli de catre PFA?
Daca ele sunt trecute in contractul de comodat dar nu sunt respectate acele conditii, la un eventual control nu se vor lua in calcul ca fiind deductibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deduceri cheltuieli pfa bluesky_c3 bluesky_c3 Am cautat foarte mult si tot nu m-am lamurit cu asta, va rog sa ma ajutati. Suprafata pe care am trecut-o in contractul de comodat este de 50% din suprafata ... (vezi toată discuția)
Infiintare pfa malihinv malihinv Buna ziua, Doresc sa infiintez o intreprindere PFA in domeniul consultantei si proiectarii tehnice, neplatitoare de TVA, in apartamentul in care locuiesc cu ... (vezi toată discuția)
Rata credit imobiliar deductibila la pfa? bluesky_c3 bluesky_c3 Pot sa-mi deduc rata, sau o parte din rata la apartament, la PFA? In contractul de comodat dintre mine PF si mine PFA am specificat o camera in suprafata de ... (vezi toată discuția)