Buna ziua,
Sunt PFA (traducator) si as dori sa stiu daca pot sa ma angajez cu contract la mine. Suna bizar, insa as vrea sa stiu daca exista aceasta posibilitate. De asemenea, daca fac un contract de comodat pentru apartamentul pe care il detin, si unde imi desfasor si activitatea, cat anume pot deconta din cheltuieli (intretinere, curent, internet etc.)?
Si, inca ceva, daca apartamentul este cumparat prin credit bancar, pot sa scad dobanzile aferente creditului? Cat la %?
Multumesc.
Nu puteti sa va angajati la propriul pfa. Ramane obligativitatea de a plati contributii la sanatate si la pensie.
Daca ati facut acel contract de comodat prin care treceti ca veti folosi o anumita parte din apartament, sau tot, atunci puteti deduce proportional cu suprafata folosita, cheltuielile de intretinere. Dar nu cele de telefonie, internet, pentru care contractele cu firmele furnizoare trebuie sa le faceti direct pe pfa.
Apartamentul nefiind cumparat pe pfa, nu puteti deduce nimic din rate si dobanzi.
Daca ele sunt trecute in contractul de comodat dar nu sunt respectate acele conditii, la un eventual control nu se vor lua in calcul ca fiind deductibile.
Infiintare pfa
malihinv
Buna ziua,
Doresc sa infiintez o intreprindere PFA in domeniul consultantei si proiectarii tehnice, neplatitoare de TVA, in apartamentul in care locuiesc cu ... (vezi toată discuția)