Daca tatal nu a avut venituri in anul anterior, atunci practic el nu indeplineste conditiile de a beneficia de CCC in cea de-a 12 luna?? Ce se intampla in acest caz?
Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia d CCC atunci mama va beneficia ea de tot acest CCC (fara a i se mai reduce o luna din el).
In cazul meu copilul s-a nascut pe 10 decembrie 2012, in ce conditii tatal ar putea beneficia de a 12 a luna de CCC, din ce perioada se iau in calcul veniturile in cazul lui? Daca nu se incadreaza si imi iau eu a 12 a luna in continuare mai beneficiez de stimulentul de reinsertie cand ma reincadrez in munca?
1. Daca copilul s-a nascut in decembrie 2012 veniturile luate in calcul pentru indemnizatia pentru CCC sunt cele din lunile ianuarie - decembrie 2012.
2. Daca in aceste luni tatal nu a avut venituri din salarii in toate cele 12 luni atunci nu poate benficia de CCC si indemnizatia aferenta.
- In acest caz veti benficia dvs. de tot CCC (fara a vi se reduce o luna din el).
3. Daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC el poate intra cel putin o luna in CCC oricand, nu trebuie neaparat in ltima luna.
4. - Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an (si tatal copilului nu poate beneficia de CCC) atunci dvs. beneficiati de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an (chiar si cu o zi inainte).
- Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani (si tatal copilului nu poate beneficia de CCC) atunci beneficiati de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an (chiar si cu o zi dupa).