avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... A 12-a luna din CCC de pana la 1 an
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

A 12-a luna din CCC de pana la 1 an

Buna ziua,

Daca tatal nu a avut venituri in anul anterior, atunci practic el nu indeplineste conditiile de a beneficia de CCC in cea de-a 12 luna?? Ce se intampla in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:11, 11 Septembrie 2013
Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia d CCC atunci mama va beneficia ea de tot acest CCC (fara a i se mai reduce o luna din el).
In cazul meu copilul s-a nascut pe 10 decembrie 2012, in ce conditii tatal ar putea beneficia de a 12 a luna de CCC, din ce perioada se iau in calcul veniturile in cazul lui? Daca nu se incadreaza si imi iau eu a 12 a luna in continuare mai beneficiez de stimulentul de reinsertie cand ma reincadrez in munca?
1. Daca copilul s-a nascut in decembrie 2012 veniturile luate in calcul pentru indemnizatia pentru CCC sunt cele din lunile ianuarie - decembrie 2012.

2. Daca in aceste luni tatal nu a avut venituri din salarii in toate cele 12 luni atunci nu poate benficia de CCC si indemnizatia aferenta.
- In acest caz veti benficia dvs. de tot CCC (fara a vi se reduce o luna din el).

3. Daca tatal indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC el poate intra cel putin o luna in CCC oricand, nu trebuie neaparat in ltima luna.

4. - Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 1 an (si tatal copilului nu poate beneficia de CCC) atunci dvs. beneficiati de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani daca reluati activitatea inainte de a implini copilul 1 an (chiar si cu o zi inainte).
- Daca ati optat pentru CCC pana la varsta de 2 ani (si tatal copilului nu poate beneficia de CCC) atunci beneficiati de stimulentul de insertie pana implineste copilul 2 ani daca reluati activitatea dupa ce implineste copilul 1 an (chiar si cu o zi dupa).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de insertie ericutu ericutu Buna ziua. Am nascut pe data de 16.07.13, am optat pentru conc de maternitate de 1 an si as dori sa stiu care este data la care ar trebui sa ma intorc la ... (vezi toată discuția)
Revenire din ccc IoanaSpulber IoanaSpulber Buna ziua, Am nascut in iunie 2012 si am optat pentru CCC de 2 ani. As dori sa ma lamuriti cu privire la revenirea din CCC,cum trebuie sa procedez si daca ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil o luna pentru tata doragrey doragrey Buna ziua Ma adresez comunitatii avocat.net cu urmatoarele intrebare: [b]Daca tatal nu a avut 12 luni lucrate la data nasterii copilului poate beneficia ... (vezi toată discuția)