avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragere plangere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragere plangere

Mentionez ca am fost acuzat penal de patrunderea intr-un sistem informatic si stergerea unor mailuri, insa partea vatamata doreste impacarea si retragerea plangerilor. A fost la cei de la DIICOT insa procurorul care s-a ocupat de caz a spus ca nu se mai poate acest lucru deoarece dosarul urmeaza sa ajunga la judecatorie si a indrumat partea vatamata sa isi retraga plangerea acolo in instanta. Intrebarea mea este, chiar nu se mai putea face nimic in acest caz atata timp cat partea vatamata doreste sa renunte la toate acuzatiile? Iar la judecatorie este nevoie sa se ajunga in instanta pentru rezolvarea dosarului? Aceasta impacare anuleaza cumva si sanctiunile prevazute de articolele la care am fost incadrat: unu este cu inchisoare si amenda iar celalalt doar cu inchisoare.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel_28 , utilizator 20:44, 24 Septembrie 2013
Nu intotdeauna retragerea unei plangeri penale reprezinta si incetarea procesului sau urmaririi penale.

Exista infractiuni care se cerceteaza si intervine raspunderea penala indiferent daca exista sau nu o plangere prealabila.

In functie de incadrarea data faptei savarsite, exista sau nu posibilitatea ca prin retragerea plangerii penale a partii vatamate sa nu mai fiti tras la raspundere penala.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Septembrie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
este vorba de doua articole si anume:
Art. 42. - (1) Accesul, fără drept, la un sistem informatic constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.
Art. 44. - (1) Fapta de a modifica, șterge sau deteriora date informatice ori de a restricționa accesul la aceste date, fără drept, constituie infracțiune și de pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani.
fapta se poate cumva reincadra la articolul 195 Violarea corespondentei, in care se specifica ca impacarea partilor duce la eliminarea urmaririi penale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere plangere Gabriel_28 Gabriel_28 Buna ziua. Am fost chemat la DIICOT unde mi-a fost adus la cunostinta faptul ca acum doi ani am intrat pe mailul firmel la care lucram si am sters mailurile ... (vezi toată discuția)
Infractiuni informatice bolfutza85 bolfutza85 buna ziua! am o problema si anume: o fost iubita a sotului meu i-a spart acestuia adresa de yahoo messenger acum cateva luni de zile. a postat in numele lui ... (vezi toată discuția)
Violare intimitate sau violare corespondenta? aura89 aura89 Buna ziua, Sa incep cu o scurta povestire. In urma umilintei in public aduse mie, de catre fosta mea colega de munca (pe vremea aceea actuala) am patruns in ... (vezi toată discuția)