In urma cu 5 ani cumparam un apartament, prin credit bancar, de la o persoana fizica. Prorietatea este compusa din: apartament + dependinte + parti comune + 32 mp teren in proprietate din curtea blocului. Toate actele proprietatii au fost vrificate si rasverificate fiind vorba si de cumparare prin credit.
Totul a fost ok, actele proprietatii, extrase CF si creditul in aceste conditii a fost aprobat.
Acum, dupa 5 ani, am o surpriza foarte neplacuta. Sunt data in judecata de catre proprietarul proprietarului de la care am cumparat, din cauza ca el se simte inca proprietar pe terenul din curtea blocului, desi acesta a fost vandut prima data proprietarului de la care am cumparat eu si apoi mie.
Am contractul de vanzare cumparare, am titlu de proprietate, platesc rate la banca, terenul si apartamentul sunt sub ipoteca, si se pare ca inainte sa il achit integral, mi se spune ca nu este al meu ci este o eroare judecatoreasca.
Poate cineva sa imi spuna ce sanse am in justitie? Mentionez ca banca la care am creditul (care este coproprietar pana la plata ultimei rate) s-a declarat cel putin indiferenta fata de aceasta situatie.
mergeti cu toate actele in instanta si aparati-va ca si cumparator de buna credinta......daca terenul este in CF si apare in actele dvs aveti mari sanse.....eventual verificati la CF si actele celui de la care ati cumparat dvs. acolo sunt depuse la intabulare si pe bani primiti copii de pe ele
Multumesc de raspuns.
Am fost deja la cadastru, totul este in regula acolo.
Actele de la primul contract de vanzare cumparare si pana la ultimul sunt in regula.
Totusi un proces de genul acesta este ultimul lucru de care am nevoie.