avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu proprietatea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu proprietatea

In urma cu 5 ani cumparam un apartament, prin credit bancar, de la o persoana fizica. Prorietatea este compusa din: apartament + dependinte + parti comune + 32 mp teren in proprietate din curtea blocului. Toate actele proprietatii au fost vrificate si rasverificate fiind vorba si de cumparare prin credit.
Totul a fost ok, actele proprietatii, extrase CF si creditul in aceste conditii a fost aprobat.
Acum, dupa 5 ani, am o surpriza foarte neplacuta. Sunt data in judecata de catre proprietarul proprietarului de la care am cumparat, din cauza ca el se simte inca proprietar pe terenul din curtea blocului, desi acesta a fost vandut prima data proprietarului de la care am cumparat eu si apoi mie.
Am contractul de vanzare cumparare, am titlu de proprietate, platesc rate la banca, terenul si apartamentul sunt sub ipoteca, si se pare ca inainte sa il achit integral, mi se spune ca nu este al meu ci este o eroare judecatoreasca.
Poate cineva sa imi spuna ce sanse am in justitie? Mentionez ca banca la care am creditul (care este coproprietar pana la plata ultimei rate) s-a declarat cel putin indiferenta fata de aceasta situatie.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Matei188 , utilizator 23:32, 14 Septembrie 2013
mergeti cu toate actele in instanta si aparati-va ca si cumparator de buna credinta......daca terenul este in CF si apare in actele dvs aveti mari sanse.....eventual verificati la CF si actele celui de la care ati cumparat dvs. acolo sunt depuse la intabulare si pe bani primiti copii de pe ele
Multumesc de raspuns.
Am fost deja la cadastru, totul este in regula acolo.
Actele de la primul contract de vanzare cumparare si pana la ultimul sunt in regula.
Totusi un proces de genul acesta este ultimul lucru de care am nevoie.
ce inseamna CF?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune-teren intravilan PAS22 PAS22 Buna ziua! Am o mare ruagaminte: ajutati-ma in rezolvarea urmatoarei probleme: Am cumparat 250mp cota indiviza dintr-un teren total de 350 mp(construit si ... (vezi toată discuția)
Intabulare spatii comune condominium ? turbo20010 turbo20010 Salut. De curand am cumparat un apartament, iar in contract scria asa : \"Se vinde dreptul de proprietate pentru : - apartamentul nr. 5, situat in ... (vezi toată discuția)
Probleme cota indiviza apartament danmarianpopescu danmarianpopescu Vreau sa cumpar o garsoniera si am intampinat urmatoarea problema. In contractul de vanzare-cumparare al vanzatorului scrie ca acesta a cumparat un apartament ... (vezi toată discuția)