avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Returnare produse cumparate online
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Returnare produse cumparate online

Buna ziua,

Am achizionat online, de pe un site care vinde prin intermediul unei retele de socializare online, o rochie. Cand am discutat cu vanzatorul mi-a dat de inteles ca se poate returna daca nu se potriveste marimea. Am primit, dar nu s-a potrivit, iar acum cand am incercat sa o returnez mi-a spus ca a crezut ca e de sine inteles ca nu se returneaza in caz de nepotrivire a marimii. Exista vreo lege prin care sa fie obligat sa ma lase sa returnez produsul? L-am primit ieri, pe 10 septembrie 2013.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 15:11, 11 Septembrie 2013
Indiferent de ceea ce sustine vanzatorul, aveti dreptul sa returnati produsul fara invocarea vreunui motiv, in termen de 15 zile calendaristice de la data primirii produsului achizitionat on-line.
Singurele costuri pe care le veti suporta sunt costurile cu transportul produsului. Restituirea contravalorii produsului returnat se face obligatoriu in cel mai scurt timp.
Pentru mai multe clarificari, vedeti prevederile OG 130/2000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politica de returnare a produselor in 10 zile Srb Srb Din cate stiu exista legea in care ai dreptul 10 zile sa returnezi produsele comandate online. Eu am situatia respectiva: am dat un avans online(proforma), ... (vezi toată discuția)
Returnare produs prin primirea inapoi a banilor directiajulia directiajulia Buna seara, As dori sa va intreb daca am posibilitatea de a returna un produs nefolosit, cumparat dintr-un magazin de electronice, prin primirea inapoi a ... (vezi toată discuția)
Returnare produs cumparat din magazin RalucaDI RalucaDI Buna ziua, Am achizitionat din mall-ul Sun Plaza de la un magazin (Tiffani) o rochita, pentru sora mea fiind cadou. As vrea sa o returnez si sa imi ... (vezi toată discuția)