avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cuantum pensie urmas copii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cuantum pensie urmas copii

Fostul meu sot a decedat,din aceea casatorie avem 2 copii,De 16 respectiv 13 ani.Am depus actele pentru pensia de urmas,azi am primit decizia de la Casa Teritoriala de Pensii.Total drepturi 167 lei pentru cei doi copii.E adevarat ca fostul sot nu a avut foarte multi ani in cartea de munca,dar am inteles ca exista o pensie minima de 350 de lei.Din aceasta suma 75 % ar fi 262 de lei.Atunci de ce e 167 de lei?Va rog sa ma lamuriti.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:16, 11 Septembrie 2013
1. In decizia de pensie de urmas este prevazut cuantumul pensiei asa cum a rezultat din calculul conform legii.

2. Daca acest cuantum este mai mic de 350 lei el va fi completat de la buget cu restul pana la suma de 350 lei, suma pe care o veti primi pentru ce doi copii.

3. Cititi si pe:
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmaº Nick7 Nick7 Bună ziua! Aş dori să aflu dacă este posibil să existe 2 beneficiari ai unei pensii de urmaş în condiţiile următoare: un beneficiar este soţia celui ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie de urmas? vali_18 vali_18 Am pensie C.A.P. de 350 lei. Sotul a decedat de curand. Nu sunt recasatorita. Sotul avea pensie de stat de 350 lei. Pot beneficia de pensie de urmas? Ce suma ... (vezi toată discuția)