avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare apartament credit ipotecar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare apartament credit ipotecar

buna ziua
in cazul unui apartament achizitionat prin credit ipotecar pe 30 ani, neachitat integral, proprietarul care vinde acest ap, are de platit impozit pe venit la stat? banii se vireaza direct in contul creditului cu consecinta ridicarii ipotecii. deci vanzatorul nu realizeaza niciun venit din tranzactie.
cine suporta costul ridicarii ipotecii?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: laura-jurist , utilizator 14:34, 11 Septembrie 2013
Desigur ca se plateste impozit la transmiterea proprietatii, e un venit, ca nu ramane vanzatorul cu el, e altceva. Tot vanzatorul va plati si pt ridicarea ipotecii, el trebuie sa vanda liber de sarcini. Cumparatorul va plati la notar actele de vanzare cumparare.
va multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui apartament ipotecat Evelyne31 Evelyne31 Buna ziua, As vrea sa intreb cum se poate proceda in cazul in care vreau sa cumpar un apartament care este ipotecat. Ce acte trebuie sa imi aduca ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament prin credit prima casa mircea_m80 mircea_m80 Buna ziua, doresc sa vand un apartament care il detin impreuna cu sotia. Cumparatorul vine din partea unei agentii imobiliare care percepe un comision de 1% ... (vezi toată discuția)
Cumpãrare apartament deja ipotecat luizaioana_luizaioana luizaioana_luizaioana Buna seara. Am găsit prin intermediul unei agenții imobiliare un apartament care mi-a plăcut foarte mult si pe care vreau sa-l cumpăr. Cum nu am ... (vezi toată discuția)