buna ziua! inainte de casatorie,sotul detinea un apartament si eu o garsoniera.vrem sa cumparam o casa-prin credit pe care il voi plati eu,deoarece am venituri mai mari.sotul are 2 copii din prima casatorie,impreuna inca nu avem copii.intrebarea mea este-cum procedam la incheierea actelor,astfel incat copiii sai sa nu poata revendica si aceasta locuinta-daca eu nu voi avea copii?
mentionez ca refuz uzufructul viager pe care vrea sa mi l instituie sotul pe apartamentul sau-vreau ca acesta sa ramana copiilor sai.,insa vreau ca actele de vanzare cumparare a casei sa fie clare de la inceput,deoarece impreuna am investit in apartamentul sau si nu cer nicio compensatie in nume propriu..va multumesc!
Dacă soțul dvs. va fi de acord, încercați să încheiați o convenție matrimonială prin care schimbați regimul matrimonial din acela al comunității de bunuri, în cel al separației de bunuri. Astfel fiecare dintre dvs. ați putea achiziționa bunuri proprii .
multumesc pentru raspuns.mentionez ca la incheierea casatoriei civile,am ales aceasta optiune-ca fiecare sa pastram proprietatile d?obandite anterior.mai e necesara schimbarea regimului matrimonial?