Buna ziua
Am primit pe 29.08.2013 niste notificari pentru declaratii nedepuse privind contributiile salariale pe anul 2008.M-am prezentat la administratia financiara unde mi s-a explicat ca conform vectorului fiscal aveam obligatia sa le depun lunar asa cum s-aintamplat in 2006 la infiintare.Ok am verificat si eu si am gasit ca in 2007 s-a dat oordonanata de guvern in care firmele care erau micro la acel moment aveau obligatia e a depune trimestial asa cum au si fost depuse si platite(ordin 80/2007) respectiv 101/2008) la fel din 2009.iau leg si cu firma de contabilitate si le explic sit pentru ca atunci ei tineau contabilitatea si astai imi explica ca da ei au depus in baza ordinului respectiv.
Merg la administratie unde mi se explica ca da in baza ordinului respectiv puteam depune dar numai cu conditia sa fi depus 010 de cand s-a produs modificarea.
Le-am intrebat de ce doar pt 2008 am fost notificata si nu pt 2007 deoarece cei care au tinut contabiitatea anterior si 2007 l-au depus la trimestru, si mi s-a raspuns sec ca "s-a prescris 2007" si ca ei abia acum s-au sesizat dupa 5 ani ca le-a fost introdus nustiu ce program care vede acum ce si cum nu s-a depus.(asta fiind raspunsul unei doamne de la ADMINISTRATIA FINANCIARA)."Ok vin eu si intreb sa inteleg ca pana azi ati cam ocupat scaunul asta degeaba? ca daca nu va inventa programul dv nu va sesizati?"
Am uitat sa precizez firma este infiintata in 2006 iar intre anii 2006-31.12.2007 a fost tinuta contabilitatea de cineva , iar 01.01.2008 pana la 31.12.2008 de alti contabili , firme de contabilitate.
merg la cei care au tinut contabilitatea in 2008 si astia imi explica ca ei n-au 010 ca au preluat de la ceilalti conform cum au depus primii sia u depus si ei la fel ca nu e vina lor, ok sun la ailalti din fata si le cer 010 la 2007 si astia imi zic ca 2007 s-a prescris si ca ceilalti trebuiau sa-i verifice si sa depuna mai departe ca nu e vina lor ca ei n-au depus 010 la 2007 , numai ca ei au scapat ca 2007 s-a prescris , si uite asa mari firme de contabilitate ma plimba de la unii la altii ca nu e vina lor ca e a administratiei si administratia imi cere sa depun toate declaratiile lunar de la 2008 cu amenda , ca d-na de la sector 2 da la 010 a zis ca ea nu ia 010 pt ani din spate cu amenda.
deci am doare capul obligatiile fiscale aufost declaarte pt toti acesti ani numai ca trimestrial, dar desteptii cu firmele lor de contabilitate nu si-au facut treaba, si am trezesc cama paseaza de la unii la altii.
Doresc sa-mi spuneti care este procedura si cum ar trebui sa procedez pt ca astia(administrtia fin) imi cer sa depun fiecare declaratie cu amenda de 500 ron , pt ceva ce totusi a fost declarat, ALTFEL MA DECLARA INACTIV.
Cea mai buna solutie ar fi sa insistati pentru depunerea formualrului 010 cu amenda. Nu este justificata atitudinea functionarei care nuu va permite depunerea.
In cazul in care nu reusiti, adresati un memoriu directorului de administratie in care ii explicati situatia si ii cereti inregistrarea declaratiei 010, eventual solicitati inainte de acest demers o audienta. Ar trebui sa puteti rezova destul de usor aceasta situatie.
Declaratia 010
Monicaluis
Buna ziua,
as avea nevoie de niste lamuriri si v-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta. Exact acum o luna mi-am infiintat o firma care deocamdata nu are ... (vezi toată discuția)