avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 291 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legalizare imprumut intre soti, divort, restituire ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legalizare imprumut intre soti, divort, restituire imprumut

buna ziua,

as dori sa stiu in ce conditii se poate autentifica un imprumut intre soti - respectiv sotul sa restituie o suma de n euro sotiei, de pilda, pe o perioada de x luni, in conditiile in care nu exista o dovada scrisa (un act, o chitanta, samd) ca suma respectiva ar fi fost oferita sotului initial?

daca un astfel de act - care sa autentifice un imprumut intre soti - se poate autentifica, legal, care sunt consecintele juridice in cazul in care intervine divortul in perioada, ipotetic vb., de restituire a creditului?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:17, 16 Septembrie 2013
Corecta precizarea...Insa in speta nu se mentioneaza ca ar fi vorba despre regimul separatiei de bunuri, astfel ca, in cazul general al comunitatii matrimoniale, bunul cumparat de oricare dintre soti va intra in patrimoniul comun, in devalmasie.Astfel, nu se realizeaza scopul mediat al vanzarii, deci una dintre conditie de nulitate ale acesteia care atrage nulitatea....Dar nu intram in amanunte de genul acestora.
Daca creditorii sunt fraudati in drepturile si interesele lor actul se poate anula.
Fiind multe aspecte de analizat ar fi recomandabil sa platiti un avocat pentru un studiu concret de caz.
In acest fel v-ati informa in concret si nu ati cheltui mai multi bani aiurea intrucat ati cunoaste exact ce ati putea face sau nu si ce s-ar putea intampla in toate cazurile posibile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort - rec. avans credit + partaj rate alexa_13 alexa_13 Pb. este urmatoarea - casatorita fiind, am dat un avans pt. un apartament (20% = aprox. 13 mii de euro) cumparat prin credit imobiliar de un prieten al ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa de un sot Mara 30 Mara 30 Va rog sa ma ajutati cu un sfat: sunt casatorita de 4 ani si doresc sa imi cumpar o casa care doresc [b]sa fie doar bunul meu propriu[/b], deoarece banii imi ... (vezi toată discuția)
Conventie matrimoniala pentru cumparare locuinta Ani cosma Ani cosma Buna ziua. Sunt casatorita de 6 ani, dar in acest timp sotul meu a avut cateva tentative de a divorta. Se intoarce dupa un timp,dar nu am siguranta ca vom ... (vezi toată discuția)