Devin automat proprietar al unui teren daca la dezbaterea de succesiune toti celalti mostenitori au renuntat in favoarea mea ?!
Am trecut pe la 2 notari si inca nu m-am lamurit.
Bunicii din parte tatalui au murit cu mult timp in urma.
Ei au avut 2 copii: tatal meu - decedat cu mult inaintea bunicilor/ parintilor lui si fratele tatalui meu (respectiv unchiul meu) in viata, divortat cu mult inaintea decesului bunicilori /parintilor lui.
Vrem/ trebuie sa facem dezbatere de succesiune; unchiul si cei 2 fratii ai mei vor sa renunte la partea lor de mostenire in favoarea mea.
Devin proprietar cu drepturi depline in urma acestei proceduri?!
Certificat de mostenitor e numele documentului rezultat in urma acestei proceduri?
E acest document suficient de inatacabil?
Trebuie sa precizez ca:
unchiul meu are 2 copii care au intrerupt orice relatie cu el la data divortului;
a doua precizare: vreau sa construiesc o casa pe acest teren, in care sa locuiasca inclusiv unchiul meu
a treia, probabil ne important: terenul e situat intr un satuc modest, absolut fara valoare de piata
Renunţarea unchiului şi a fraţilor dumneavoastră va avea ca efect dobîndirea calităţii de unic moştenitor. Copiii unchiului nu vor putea ataca renunţarea tatălui lor.
Singura problemă care se mai poate ridica este aceea a împlinirii termenului de prescripţie de 6 luni. Dacă fraţii şi unchiul nu au dat pînă la împlinirea termenului declaraţiile de renunţare, nu o mai pot face. Vor fi consideraţi doar străini de succesiune, efectul fiind acelaşi.
1. care e cea mai facila/ rapida/ ieftina solutie, la notar sau in instanta?
2. ma tem ca nu stiu la ce se refera "termenul de prescriptie de 60 luni"?
In caz ca are relevanta:
bunicii au murit acu' vreo 10 ani, din pacate n-am reusit - in toti acesti ani - sa ne adunam
si sa facem succesiunea. Noi suntem plecati "care pe unde",
unchiul (respectiv fratele tatalui meu) e cel care insista sa rezolvam situatia si sa construim ceva...
inca odata multumesc
si solutia eu "unic mostenitor" convine tuturor si e lipsita de complicatii
Daca ceilalti mostenitori renunta in favoarea dumneavoastra succesiune trebuie sa se faca la notariat.
Nu vad cu cine sa fiti in contradictoriu in instanta.