avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intabularea donatiei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intabularea donatiei

am un apartament donat de parintii mei in 198x prin act donatie facut mie si fostei mele sotii insa nu la notariat; ulterior, in 199x parintii vazand comportamentul abuziv fata de mine al fostei sotii au facut la notariat un act de donatie numai in favoarea mea.
Pana in prezent, apartamentul a ramas neintabulat si as dori sa stiu, daca m ar ajuta cu ceva sa intabulez apartamentul. Fosta sotie care a divortat de mine si cu care am doi copii majori dupa 22 ani de casnicie doreste partajarea apartamentului pe baza primului act adica cel facut de mana insa parintii mei vor sa retraga donatia facuta ei prin chitanta de mana pentru motiv de rele tratamente fata de mine si sa intabulez apartamentul
fiind in partaj nu stiu daca este oportun sa intabulez apartamentul, m ar ajuta cu ceva?

va multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 10:00, 12 Septembrie 2013
donatia asupre unui imobil se face doar in forma autentica, adica la notar,. prin urmare sa va faca donatia la notar si intabulati urgent.consultai un avocat le cazul inspeta pentru a evita sa va fie partajat apartamentul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare wazz wazz Buna ziua, Pe grele cai mai trebuie sa umble omul in viata... Asa cum am mai scris pe acest forum am un apartament donat de parintii mei prin act donatie ... (vezi toată discuția)
Cedare parte apartament Puiu1958@ Puiu1958@ Care este metoda cea mai simpla de a ceda partea ta din apartament în cazul unui divorț fără partaj, fără pretenții. (vezi toată discuția)
Pentru intabulare, cum iese mai ieftin: notar sau instanta ? Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Am o ruda apropiata care s-a casatorit in urma cu 25 ani. Inainte sa se casatoreasca cu putin timp ... (vezi toată discuția)