Un salariat care a fost disponibilizat prin desfiintarea locului de munca a actionat in judecata firma la care a lucrat. Pentru renuntarea la proces, solicita ca firma la care a lucrat sa-i achite o anumita suma sub forma de daune, printr-o intelegere scrisa, in care se specifica si faptul ca firma are obligatia sa achite orice impozite sau taxe aferente platii daunelor catre salariat.
Intrebarea mea este: cunoasteti ce impozite trebuie platite (impozit pe venit?, CAS?, etc), si care este modul de declararare al acestora (declaratia 112?) ?
daca seste vorba de despagubiri ce reprezinta drepturi salariale restante trebuie sa platiti toate taxele ( impozit, CAS , etc) si eventual si penalitati ( nu puteti depune oricand aceste declaratii din cate stiti)....se pot gasi si alte solutii legale.
Nu, nu este vorba despre despagubiri. Este o suma de bani pe care fostul salariat doreste sa o incaseze de la firma, in schimbul renuntarii la judecata.
Contractul de munca al salariatului a fost incheiat (perioada de preaviz a expirat de acum 2 luni).
Preaviz
Irina Havirneanu
am nevoie sa stiu daca un angajat caruia i se va desface contractul de munca cu art 65 alin 1poate renunta la peioada de preaviz de 20 zile...daca da...care ... (vezi toată discuția)