avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare daune platite unui fost salariat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare daune platite unui fost salariat

Buna ziua!

Un salariat care a fost disponibilizat prin desfiintarea locului de munca a actionat in judecata firma la care a lucrat. Pentru renuntarea la proces, solicita ca firma la care a lucrat sa-i achite o anumita suma sub forma de daune, printr-o intelegere scrisa, in care se specifica si faptul ca firma are obligatia sa achite orice impozite sau taxe aferente platii daunelor catre salariat.

Intrebarea mea este: cunoasteti ce impozite trebuie platite (impozit pe venit?, CAS?, etc), si care este modul de declararare al acestora (declaratia 112?) ?

Va multumesc foarte mult!
Cel mai recent răspuns: cory768 , utilizator 11:12, 12 Septembrie 2013
daca seste vorba de despagubiri ce reprezinta drepturi salariale restante trebuie sa platiti toate taxele ( impozit, CAS , etc) si eventual si penalitati ( nu puteti depune oricand aceste declaratii din cate stiti)....se pot gasi si alte solutii legale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Septembrie 2013
Admin, administrator
Nu, nu este vorba despre despagubiri. Este o suma de bani pe care fostul salariat doreste sa o incaseze de la firma, in schimbul renuntarii la judecata.
Contractul de munca al salariatului a fost incheiat (perioada de preaviz a expirat de acum 2 luni).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de ajutor. adrian_huned adrian_huned Lucrez la firma SC DRUMURI SI PODURI SA DEVA, aflata in momentul de fata in insolventa, as dori sa stiu daca conform legii insolventei am dreptul la salarii ... (vezi toată discuția)
Neplata de catre angajator a salariului convenit pentru perioada de preaviz proiectant81 proiectant81 Buna ziua , Pana nu de mult am fost angajatul unei firme din romania si detasat in germania intrun santier de acolo ... si pe scurt din motive personale ... (vezi toată discuția)
Preaviz Irina Havirneanu Irina Havirneanu am nevoie sa stiu daca un angajat caruia i se va desface contractul de munca cu art 65 alin 1poate renunta la peioada de preaviz de 20 zile...daca da...care ... (vezi toată discuția)