avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe terenul agricol
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe terenul agricol

Mama mea a primit acum multi ani ceva pamant de la tatal ei. Ambii sunt decedati. Acest pamant e detinut impreuna cu matusile mele. Nu ma intereseaza, nu e cultivat, nu am fost niciodata in comuna unde se afla. Nu detin pe numele meu vreun act de proprietate, doua dintre matusi au. Nu vreau sa platesc impozit. Cum pot sa procedez?
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 21:57, 12 Septembrie 2013
Daca spuneti ca matusile detin act de proprietate, inseamna ca este facuta succesiunea dupa tatal decedat? Daca exista acest act, inseamna ca mama dvs, detine si dansa o cota egala cu aceste 2 matusi. Mama fiind decedata, dvs sunteti mostenitorul direct, care preluati obligatile fiscale. Ati facut succesiune dupa mama dvs? Rolul fiscal pt acest teren este deschis pe numele mamei dvs si cele 2 surori? Incercati pe cale amiabila sa renuntati la cota ce o detineti, sau vindeti-l terenul.
Ultima modificare: Joi, 12 Septembrie 2013
gmancila, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa moartea tatalui gavriliu maricela gavriliu maricela tatal meu a murit in 2005 si noi copii impreuna cu mama nu am facut acceasta succesiune.Tot ce are tatal meu era pamantul pe care l-a primit de la parintii sai ... (vezi toată discuția)
Vanzare pamant de catre coproprietar, cu proprietar decedat Crissy13 Crissy13 Buna ziua . Mama mea doreste sa vanda un pamant la care proprietar in acte e trecut tatal meu ,decedat cu ani in urma. Ca sa vanda pamantul ,trebuie neaparat ... (vezi toată discuția)
^mostenitor^ sau simplu platitor de taxe ? ani_b ani_b In urma cu multi ani aprox. 18...parintii tatalui meu au decedat ...fratii ( 6 la numar...) au impartit pamantul intre ei in mod egal dar fara a face ... (vezi toată discuția)