avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua,

am o mare problema si as vrea sa stiu daca ma poate ajuta cineva cu un sfat. Am nascut in luna februarie anul acesta. Sotul meu mi-a depus dosarul pentru indemnizatie. Fiind si la doctorat mi-au tot cerut o groaza de acte si peste tot a durat mult sa le primesc. Avand in vedere ca ne mutam si am fost foarte ocupati si sotul a avut tare mult de umblat si l-au tot intors din drum, a intrebat la ghiseu pana cand poate duce dosarul. I s-a spus ca poate veni oricand cu el asa ca nu ne-am grabit, gandindu-ne ca se strang mai multi bani si ca nu sunt probleme. A 5 oara cand a mers cu dosarul i-am spus ca nu e buna ceva adeverinta de la scoala si atunci sotul le-a spus sa nu-l mai poarte si sa inregistreze dosarul iar doamna(alta decat prima) i-a spus ca oricum a depasit termenul...deci l-au plimbat de 5 ori in ,oc sa-i spuna din start ce lipseste de la dosar si i-au spus ca poate veni oricand apoi ca a depasit termenul... Dosarul e depus din luna iulie si acuma am aflat ca nu ne dau toti banii pentru ca am depasit termenul...Asta inseamna ca pierdem indemnizatia pe mai mult de 2 luni in conditiile in care eu ma incadrez la indemnizatia de 3400 lei pentru ca mi-am luat doar un an concediu... Sigur ca nu putem demonstra ca a fost de atatea ori si nici ce i-a spus doamna...Ce sa facem? E vorba de tare multi bani si nu stim care e solutia. Va rog mult sa ne ajutati cu un sfat!
Multumim anticipat!

O seara placuta!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:59, 13 Septembrie 2013
Nu mai puteti face nimic adac nu puteti dovedi ca sotul dvs s afost plimbat cu sau fara motiv temeinic.

Totusi, incercati sa depuneti o sesizare la ANPIS - Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială - in care sa relatati modul cum v-a fost solutionat dosarul pentru indemnziatia CCC.
Adresă e-mail : anps@prestatiisociale.ro
1. Sunteti mai veche aici pe forum, ati mai pus si alte intrebari, asa ca puteati sa intrebati si asta mai devreme.

2. - Termenul de depunere a cererii si a celorlalte acte la Primarie este de 60 de zile lucratoare de la data cu care doriti sa primiti indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC).
- S-a depasit cumva acest termen?
- Daca s-a depasit acest termen atunci veti primi indemnizatie pentru CCC cu data depunerii actelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil Adriana19 Adriana19 Buna ziua! Am o situatie: pe data de 1 Septembrie am reluat activitatea la munca(mentionez ca am fost in CCC si din cei 2 ani care am optat, doar 1 an am ... (vezi toată discuția)
Anexa 2 concediu ingrijire copil Cosmin3HD Cosmin3HD Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o problema, am vrut sa depun dosarul pentru obtinerea indemnizatiei de ingrijire copil, doamnele de la primarie la ... (vezi toată discuția)
Refuz dosar de indemnizatie Gabriela_F Gabriela_F Buna ziua, Este legal sa mi se refuze dosarul de indemnizatie (depus pe numele meu, avand mai mult de 12 luni lucrate anterior nasterii si toate documentele ... (vezi toată discuția)