Am si eu o intrebare care ma macina de cativa ani.
Am terminat Facultatea de Inginerie Electrica specializarea Actionari Electrice la Universitatea Politehnica Bucuresti.
Acuma din cate am vazut in lista de specializare scutite de impozit pentru inginerie electrica avem Inginerie electrica si calculatoare.
Problema e ca cel putin in perioada mea si din cate am vazut si acuma nu exista la Facultatea de Inginerie Electrica nici o specializare care sa contina cuvantul "calculatoare" in nume.
Intrebari:
1. Ma incadrez in scutirea de impozit.
2. Daca nu si cum nu exista o astfel de specializare la Facultatea de Inginerie Electrica ce sent are acesta mentiune in lista de specializari? Nu cred ca sunt alte facultati care de inginerie electrica care ar avea o astfel de specializare.
Practic ar trebui sa apara pe diploma
domeiul: Inginerie Electrica
specializarea: Calculatoare
De cand in Romania Ingineria Electrica e separata de Automatica si Calculatoare niciodata nu va exista o astfel de specializare intr-o Facultate de Inginerie Electrica (crec ca numai la noi in tara exista aceasta separare intre facultatea de inginerie electrica si cea de automatica si calculatoare - in afara fiind doar inginerie electrica).
3. In acest context (de la punctul 2) de la cine ar trebuie sa cer o lamurire (minister / functie) referitor la sensul acestei specializari din lista in contextul real romanesc?
O problema asemanatoare am si eu cu specializare Mecatronica(sectie din cadrul Facultatii de Automatica). Am sunat la Ministerul Muncii si mi-au spus ca aceasta specializare nu s-ar regasi in Nomenclatorul Specializarilor din invatamantul superior (sau ceva de genul asta) si d-asta n-ar fi inclus aceasta specializare in anexa 2. Deci tot din cauza unei simple denumiri de sectie adoptata de facultate nu pot beneficia de scutirea de impozit.
Solutia cred ca este sa ne adresam Ministerului Educatiei sa reglementeze mai bine aceste specializari.