avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revocare unilaterala decizie incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revocare unilaterala decizie incetare CIM

Buna ziua
Am urmatoarea situatie: angajatul a depus cerere de incetare a CIM cu acordul partilor, care a fost aprobata de director, si s-a intocmit si decizia de incetare cu acordul partilor ( art55 litb) semnata de ambele parti. Acum angajatorul vrea sa anuleze aceasta decizie si il someaza pe angajat sa depuna demisie, insa angajatul nu doreste sa plece prin demisie, ci prin acordul partilor, asa cum i s-a aprobat cererea. Poate ca aceasta decizie sa fie revocata unilateral, daca ea a fost semnata de ambele parti, iar pe cererea de incetare scrie "se aproba" de catre director, inclusiv semnatura sa? Ambele documente sunt inregistrate cu nr si data si s-au predat departamnetului Resurse umane pt. inregistrarea in Revisal.
S- a mai confruntat cineva cu aceasta situatie? Exista un cadru legal care sa reglementeze aceasta situatie?
Multumesc, astept cu interes opiniile/ sfaturile voastre.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:33, 13 Septembrie 2013
Daca cererea a fost aprobata asa cum a fost formulata si s-a emis decizia de incetare cu acordul partilor, din pacate nu se mai poate face nimic. Daca o anulati pe prima si emiteti alta decizie, este posibil ca salariatul sa va actioneze in instanta, iar acolo nu stiu cum justificati faptul ca in baza unei cereri -aprobata pentru acordul partilor, ati emis o deciziie cu incetare prin demisie...... si nu aveti cum sa obligati salariatul sa respecte termenul de preaviz..........
Anularea unei decizii nu se poate face decat printr-o actiune in instanta sau prin emiterea unei decizii de revocare a deciziei de incetare a c.i.m.

Revocarea decizie de incetare a c.i.m. este permisa .. ea putand interveni chiar si dupa sesizarea instantei cu solutionarea contestatiei impotriva deciziei de incetare a c.i.m..
Dupa ramanerea definitiva a hotararii instantei de mentinere a deciziei de incetare a raporturilor de munca nu se mai poate revoca intrucat s-ar incalca principiul autoritatii de lucru judecat.
Adica angajatorul sa dea in judecata angajatul- daca vrea anularea deciziei luate de el insusi? Nu prea inteleg ce ati spus...
Multumesc anticipat pentru lamuriri.
Este o varianta. Insa angajatorul are la dispozitie emiterea deciziei de revocare a acelei decizii.
Insa, in opinia mea, nu va avea castig de cauza intr-o eventuala contestatie in instanta din partea angajatului.
Dar cum poate in acest caz ca persoana de la RU sa nu inregistreze in Revisal decizia semnata de ambele parti de incetare a contractului, pe baza unei decizii ulterioare, unilaterale, din partea uneia din parti? Cred ca in acest caz solutionarea nu poate fi facuta decat in Instanta, iar cel de la RU e obligat sa inreg. documentul semnat de ambele parti.

Alte discuții în legătură

Demisie cu acordul partilor nesemnata de angajat!!! denissecom denissecom Buna ziua, Lamuriti-ma si pe mine , poate am facut o eroare fara sa-mi dau seama! Am incheiat incetarea contractului de munca al unui sofer cu data de ... (vezi toată discuția)
Este valabila incetarea contractului de munca? gio1 gio1 Buna ziua,sunt administratorul unei SC si ma comfrunt cu urmatoarea problema: pe data de 4.01.2011 o salariata a plecat in strainatate fara sa semneze decizia ... (vezi toată discuția)
Contestatie csaby2011 csaby2011 vreau sa fac o contestatie a decizie de desfacere C.I.M. pentru ca angajatorul ma provocat ca sa semnez demisia (preavizul)in timpul preavizului am fost in ... (vezi toată discuția)