Buna ziua
Am urmatoarea situatie: angajatul a depus cerere de incetare a CIM cu acordul partilor, care a fost aprobata de director, si s-a intocmit si decizia de incetare cu acordul partilor ( art55 litb) semnata de ambele parti. Acum angajatorul vrea sa anuleze aceasta decizie si il someaza pe angajat sa depuna demisie, insa angajatul nu doreste sa plece prin demisie, ci prin acordul partilor, asa cum i s-a aprobat cererea. Poate ca aceasta decizie sa fie revocata unilateral, daca ea a fost semnata de ambele parti, iar pe cererea de incetare scrie "se aproba" de catre director, inclusiv semnatura sa? Ambele documente sunt inregistrate cu nr si data si s-au predat departamnetului Resurse umane pt. inregistrarea in Revisal.
S- a mai confruntat cineva cu aceasta situatie? Exista un cadru legal care sa reglementeze aceasta situatie?
Multumesc, astept cu interes opiniile/ sfaturile voastre.
Daca angajatorul emite decizia de revocare, insemana ca decizia de incetare se anuleaza fapt care atrage si anularea incetraii c.i.m. completata si transmisa in revisal.
Insa, asa cum am spus anterior, in instanta contestatia din partea angajatului are mari sorti de castig. Angajatul poate contesta decizia de revocare, intrucat angajatorul nu are niciun motiv de nelegalitate al primei decizii pentru a emite o astfel de decizie.
Contestatie
csaby2011
vreau sa fac o contestatie a decizie de desfacere C.I.M. pentru ca angajatorul ma provocat ca sa semnez demisia (preavizul)in timpul preavizului am fost in ... (vezi toată discuția)