Doresc sa-mi infiintez o firma dar pe care la inceput o sa am doar tranzactii minore, sau deloc ( pe masura ce va creste afacerea vor creste si tranzactiile).
Vroiam sa va intreb ce costuri lunare exista pentru o firma care nu nu desfasoara tranzactii (sau desfasoara tranzactii de ordinul zecilor de lei).
De asemenea, ma gandeam sa-mi gazduiesc sediul social si am inteles ca se poate face acest lucru doar pentru un an? Dupa aceea sunt obligat sa am propriul sediu?
Inca de la inceput puteti alege varianta in care sediul social sa fie in imobilul proprietatea Dvs., in baza unui contract de comodat.
Costurile generate de existenta unui SRL (cu un volum al activitatii asa cum l-ati descris Dvs) implica in general doar costurile pentru prestarea activitatilor de contabilitate.
Ulterior, daca veti avea si angajati, mai intervin costuri cu serviciul externalizat de protectia muncii (SSM) si medicina muncii
Buna ziua si multumesc de raspuns. Ideea este ca in imobilul pe care il detin mai functioneaza deja o societate si aceasta este in alt oras decat in bucuresti, eu vroiam sediul in Bucuresti.
Inca o intrebare, daca sunt administratorul firmei trebuie neaparat sa imi acord salariu?
Daca sunteti administratorul societatii nu este obligatoriu sa fiti remunerat pentru aceasta activitate. Salariu veti primi doar in situatia in care sunteti angajat al societatii.
In cadrul societatii puteti detine atat functia de administrator, cat si cea de salariat; deasemenea, puteti fi si asociat.
Ssm
ssm1974
Buna ziua, va rog daca ma puteti ajuta cu un raspuns
sunt functionar public la o primarie , sunt inspector in cadrul Serviciului intern de prevenire si ... (vezi toată discuția)