avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere la casatorie ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere la casatorie ?

Buna dimineata. As dori sa stiu daca mai este valabila legea prin care la prima casatorie angajatorul este obligat sa dea 5 zile libere angajatului in cauza.
Angajatorul meu spune ca nu mai este valabil. Multumesc anticipat pentru raspuns. O zi buna!
Cel mai recent răspuns: mirei_80 , utilizator 10:44, 16 Septembrie 2013

Dacă nu este prevăzut în ROI sau CCm la nivel de unitate atunci nu pute?i beneficia de aceste zile. Ve?i face cerere de concediu de odihnă.
Ultima modificare: Duminică, 15 Septembrie 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
1. Aceasta clauza nu este prevazuta in nici un act normativ.

2. Ea poate fi prevauta in CCM aplicabil unitatii sau in Regulamentul intern al acesteia.
mirei_80

Daca lucrati in sectorul bugetar exista act normativ care prevede asa ceva.

Pentru sectorul privat verificati in reg.intern sau in ccm aplicabil angajatorului daca exista o astfel de reglementare.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere in cazul decesului unui parinte si pentru casatorie lucica21 lucica21 buna ziua. cate zile libere legal se acorda in cazul celor 2 situatii? va rog cu articol din lege. multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Zile libere c_andreea c_andreea Buna ziua, spuneti-mi va rog daca exista o lege cu privire la zilele libere luate pentru evenimente gen nunta, in cazul in care in contractul de nunta nu se ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! dacă ai 6 luni de angajare la un nou loc de munca ... GabiS24 GabiS24 Bună ziua! Dacă ai 6 luni de angajare la un nou loc de munca și faci cununia civila angajatorul îți poate da cele 5 zile libere care se dau normal când ... (vezi toată discuția)