Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: detin o locuinta la et.1 la o casa. in acte nu este trecut podul, desi accesul se face din locuinta mea (alta cale de acces neexistand). In toti anii de cand am achizitionat aceasta locuinta am facut diverse reparatii de intretinere in pod ( acoperis, pus tigle, etc).
Va rog sa ma indrumati ce pot sa fac, care este calea de urmat pentru a inregistra si podul in acte.
Va multumes anticipat.
Podul respectiv este in proprietate comuna a tuturor proprietarilor din cladire. Proprietarii de la parter si/sau mezanin au si ei o cota parte din pod asa cum aveti si dumneavoastra, cota parte stabilita in functie de suprafata utila a fiecarui apartament.
Verificati in actele de proprietate ale dumneavoastra si vedeti aceste date iar pentru a vedea si ce au vecinii in acte discutati cu ei sau megeti la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara unde puteti solicita copii ale actelor intabulate pentru fiecare proprietate in parte sau o copie de carte funciara colectiva in format scris si electronic. Sunt cateva pagini si costa doar 5 lei/pagina.
In functie de aceste elemente puteti discuta apoi cu vecinii si sa cadeti la o intelegere cu privire la pod: cumparare (ceva mai dificil) ori concesionare pana la 49 de ani (mai usor de realizat).