avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa divort

Inteleg ca partajul dupa divort nu are un termen (este imprescriptibil). De aici rezulta ca e posibil sa nu se realizeze niciodata.
Intrebare: Ce poate face unul dintre cei doi divortati, daca vrea sa iasa din starea de devalmasie? Cum il poate forta pe celalalt sa renunte la partea sa? Ce relevanta are faptul ca ei au fost casatoriti? (pot fi alte situatii in care doua persoane sa detina in comun ceva, fara a fi fost casatorite, aceste situatii au alt regim?).
Sau, poate mai concret: daca unul cere partajul - in instanta, ce poate face celalalt, astfel ca situatia sa nu se schimbe?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: xristit , utilizator 15:19, 14 Septembrie 2013
Nimeni nu poate fi fortat sa ramana in indiviziune fie ca e vb de o proprietate in devalmasie sau pe cote parti. Cel interesat, se poate adresa instantei cu cerere de partaj, iar celalalt nu poate face nimic pt a impiedica partajul.
La partaj, unul ramane cu casa si va plati sulta celuilalt sau se va vinde si se impart banii.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune ContSters91960 ContSters91960 se poate iesi din indiviziune fortata, cu o hotarare definitiva si irevocabila in care se specifica ca nu se mai poarte imparti in natura si nu se da sau ... (vezi toată discuția)
Vanzare 1/2 din apartament detinut in coproprietate sorinci sorinci Buna ziua, As avea urmatoarea intrebare- mama si tatal meu sunt coproprietarii unui apartament de 3 camere, ambii aparind pe actul de proprietate si fiecare ... (vezi toată discuția)
Sotul divortat poate pune ipoteca, pt un credit, pe partea lui dintr-un imobil? Lyvyoo Lyvyoo Hello, As vrea sa va cer o parere in legatura cu urmatoarea speta a unor rude: Dupa 15 ani de casatorie cuplul a divortat (cam acum un an) FARA sa declanseze ... (vezi toată discuția)