avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Accident de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Accident de munca

Buna ziua,

Am o intrebare la care v-as ruga sa raspundeti daca este posibil cat mai urgent:

Intr-o institutie publica are loc urmatorul incident:

Un angajat - in a carui fisa a postului nu intra nicidecum deplasarea mobilierului in interiorul institutiei - se apuca sa care un dulap, iar in timpul acestei operatiuni se loveste la un picior.

Merge la dr, i se da concediu medical cu Accident de Munca (003), si sta 10 zile acasa. In tot acest timp nimeni nu informeaza directorul si nici responsabilul cu Protectia Muncii din institutie de acest accident.

Dupa cele 10 zile, CM ajunge la contabilitate, care ia cunostinta de faptul ca este accident de munca, si duce concediul sa fie semnat de catre director. Directorul nu observa ca pe el scrie 003. Cei de la contabilitate stiu si tac.

Nimeni nu anunta ITM, decat 1 luna mai tarziu, cand contabilitatea face din asta un scandal indreptat impotriva directorului.

A fost intr-adevar accident de munca? Cine este de vina si care sunt consecintele? Cum ar fi fost legal sa se procedeze? Dati-mi si trimiteri la legi daca se poate!

Va multumesc mult si astept raspuns cat mai repede.
Cel mai recent răspuns: dborsanu , utilizator 20:41, 23 Martie 2009
Place sau nu CHIAR ESTE ACCIDENT DE MUNCA =D>
Ca s-a produs din vina salariatului sau nu este o alta discutie ;)
Medicul a inscris in certificatul medical ca fiind accident de munca in urma declaratiilor salariatului care a declarat ca s-a produs la locul de munca in timpul programului. Medicul nu a gresit completarea cm-ului.
Ceva nu spuneti sau nu stiti in legatura cu evenimentul, ca numai afirmatia ca nu a fost pus de nimei sa mute mobila si ca nu era prevazuta activitatea in fisa postului nu este suficient pentru ca evenimentul sa nu fie considerat accident de munca.
Vinovatia producerii accidentului va fi stabilita doar in urma unei achete.
:offtopic:
Ce treaba are contabilitatea in discutia asta ? Pana la urma care este problema lor?
Trebuia declarat accidentul la ITM; ITM si Casa de pensii stabilesc daca e accident de munca CONFIRMAT

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Analize medicale-obligatia angajatului ? M_junior M_junior Salut Am si eu o nelamurire...sunt angajat la o firma privata de transport cu aprox 30 angajati si mi sa impus sa-mi platesc analizele medicale si controlul ... (vezi toată discuția)
Protectia muncii ddmn ddmn stie cineva la ce perioada se face instructajul pt protectia muncii si ISU unui salariat ? (vezi toată discuția)
Buna ziua, intr-o anumita situatie care a implicat un eveniment ... Andrei0510@ Andrei0510@ Buna ziua, Intr-o anumita situatie care a implicat un eveniment in deplasarea de la locul de munca spre domiciliu, am constatat ca fisa mea individuala de ... (vezi toată discuția)