Buna ziua
Situatia este urmatoarea(vreau sa fiu cat mai scurta sa nu va retin mult)
O doamna mediatoare a incheiat proces verbal de informare specificand ca partea adversa(adica eu) nu a raspuns invitatiei la sedinta de informare.
Eu nu am primit nici o invitatie, mediatoarea spune ca m-a sunat(nr.de telefon la care a sunat nu era al meu) si a trimis si prin posta o invitatie dar eu nu am primit-o.
In aceste conditii se poate spune ca eu nu am raspuns invitatiei?
Mediatoarea avea obligatia, cf.legii, sa trimita si o a 2a invitatie?
Procesul verbal a fost incheiat in 21 a lunii iar reclamantul i s-a adresat in 13 a aceleiasi luni.Nu este un timp prea scurt?
Ce pot face eu deoarece vreau sa ajung la mediere.
Nici nu stiti cat de mult va multumesc celor care imi raspundeti.
as dori sa stiu ce inseamna"sentinta definitiva si irevocabila"?
Intreb deoarece un neica nimeni vine dupa 4 ani sa conteste.Se poate asa ceva?
pentru ca daca se poate inseamna ca orice sentinta definitiva si irevocabile poate fi contestata oricand si de oricine, si uite asa nu se mai termina in vecii vecilor procesele din Romania, nu ca s-ar termina vreodata ......
Este vorba de o sentinta irevocabila si definitiva data de instanta pentru un teren cumparat care are la baza un titlu de proprietate.In urma sentintei am intabulat terenul pe mine.Acum vine cineva cu un alt titlu , ma da in judecata, cica este terenul lor.Se poate asa ceva?
Doamna Dana,
Dvs. spuneti ca nu ati primit o invitatie la o sedinta de INFORMARE in privinta medierii si toata lumea va raspunde ca si cum ati vorbi despre o invitatie la mediere!...
Ceea ce nu am inteles este daca cealalta parte a deschis deja actiunea de chemare in judecata sau nu; ar fi important de stiut ca sa stabilim in ce etapa va aflati si ce aveti acum de facut.
Daca a fost vorba doar de sedinta informativa, asa cum spuneti, si nu de mediere, nu este timpul pierdut! Ati spus ca doriti medierea. Foarte bine! Nu trebuie sa asteptati initiative de la cealalta parte; nici nu sunt in avantajul dv.; asa ca incercati contactarea unui mediator chiar dvs., pentru a solutiona amiabil conflictul conform dorintei exprimate.