avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neglijenta in serviciu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neglijenta in serviciu?

Buna ziua!
Am o prietena care lucreaza la posta si se afla intr-o situatie pe care voi incerca s-o explic:
Mai exact, ea si alte citeva colege in calitate de functionar la ghiseu, au facut plata unei pensii de handicap, (care in mod eronat a fost trimisa la posta spre achitare de catre instituia abilitata), catre o persoana care se pare ca in urma unor verificari s-a dovedit a fi de ceva mai putin de un an, arestata !!!
Prin urmare, persoana care s-a prezentat la ghiseu cu buletinul titularului a fost fara indoiala un escroc care s-a substituit acestuia cu scopul clar de a-si insusi acesti bani.
Acum, nici mai mult nici mai putin, Posta si implicit Directia de asistenta sociala, in loc sa initieze demersuri pentru identificarea si prinderea acestui escroc, le impune acestor functionare, printre care si prietena mea, sa plateasca din banii proprii, sa acopere prejudiciul.
Dincolo de faptul ca este absolut revoltator faptul ca se aseaza lucrurile exact pe dos, la conditiile de munca , dar si la nivelul salariilor pe care stiu ca le au ( cam minimul pe economie) chiar ca e practic imposibil s-o faca.
Acum eu va rog pe dvs. sa-mi spuneti ce credeti ca ar trebui sa faca, cum ar trebui sa procedeze?
Eu i-am spus ca ar trebui sa faca plingere la politie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:10, 5 Aprilie 2014
In speta, nu angajatorul este cel care a gresit . Daca acel salarat/a nu a fost atent/a , de ce trebuie sa fie protejat de catre angajator?

Din cate cunosc , cel caruia i s-a cauzat un prejudiciu este indreptatit a se indrepta impotriva celui care l-a pagubit.


... Va doresc sa nu va gasiti niciodata in postura acarului cu pricina !


Candva am gresit si eu si am platit, dar nu am acuzat angajatorul pentru neglijenta mea.
dar ce parere aveti despre un functionar public care elibereaza cartea de identitate a unei persoane, altei persoane (fiica) de la sediul institutiei fara ca titularul cartii de identitate sa fie de fata pentru a semna. In ce fapta poate fi incadrata fiica persoanei care i-a ridicat CI?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Aprilie 2014
ana-cer, moderator
Fapta functionarului poate fi considera abatere disciplinara si sanctionata ca atare.

Fapta fiicei nu cred ca are corespondent in legislatia penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost escrocata IoanaDM IoanaDM buna seara! luni,pe 30 ianuarie 2012 am fost escrocata e cate o persoana care spunea ca este un anagajat romtelecom si ca tatal meu a castigat 27000 de ... (vezi toată discuția)
Infractiune? iustinian13 iustinian13 Un angajat, inspector de asigurari, preda tocumentele intocmite cu privire la incasarile dintr-o sapatamana, prin posta, ( chitante, polite, borderouri), dar ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic plecat cu banii blueriver blueriver Acum cateva luni am angajat un consilier juridic in firma care abuzand de increderea si nepriceperea mea a reusit sa fure 12.000 lei. Imi cerea bani pentru ... (vezi toată discuția)