avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ce tip de firma mi-as putea constitui pentru a ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ce tip de firma mi-as putea constitui pentru a colabora cu o companie straina?

Buna ziua,

As vrea sa va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri.

Mi s-a propus un post de reprezentant vanzari de catre o companie din Polonia. Problema este ca ei nu ma pot angaja ci modelul lor de 'colaborare' este de tipul company to company, adica eu ar trebui sa-mi fac o firma sau ceva asemanator si sa le emit factura pentru serviciile pe care le voi presta. Aceasta firma ar fi singurul meu 'client', nu as avea timpul necesar sa mai am si alti clienti.

Care ar fi forma de firma cea mai buna pe care mi-as putea-o constitui (SRL, PFA etc.)?
Va trebui sa platesc TVA la stat si sa facturez servicii care includ TVA daca suma pe care o voi factura este de exemplu 1500 Euro lunar?
Exista niste reguli fiscale speciale care se aplica activitatilor firmelor romanesti care fac afaceri cu firme din alt stat european?
Inteleg din presa ca vor creste impozitele si contributiile de anul viitor, deci probabil as avea destul de mult de plata la stat.

Va multumesc foarte mult pentru timpul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Ana Maria Coman , Avocat 17:44, 15 Septembrie 2013
daca vreti doar s emiteti facturi.....pfa este cel mai avantajos. Va tineti contabilitatea singur, va puteti declara platitor de tva la Anaf.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa neplatitor de tva factureaza in ue servicii legate de bunuri din romania Mi-ha-il Mi-ha-il Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un PFA neplatitor de TVA (nu a depasit plafonul) presteaza servicii legate de bunuri imobile din ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit neplatitor de tva - evidenta contabila irina10 irina10 Buna ziua, Am un PFA cu norma de venit , neplatitor de TVA- stiu ca in cazul asta nu treb sa tin o evidenta contabila, nu treb sa am nici un jurnal pentru ... (vezi toată discuția)
Jurnal de vanzari pentru pfa la norma alexmac alexmac Buna ziua, In cazul unui PFA la norma, neplatitor de TVA, care presteaza servicii informatice catre o firma din UE si care nu emite facturi (firma nu are ... (vezi toată discuția)