avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abuz facut de banca - imposibilitate retragere ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abuz facut de banca - imposibilitate retragere numerar din cauza lucrarilor de mentenanta

sotul meu se afla in aceste zile intr-o tara a comunitatii europene. Sambata m-a sunat ca are nevoie urgenta de o suma de bani. Am depus la ATM banii, el a asteptat timpul de procesare si a mers sa-i scoata.N-a putut. Am sunat la banca si mi-au spus ca de vineri pana luni se efectueaza lucrari de mentenanta. Banii erau in cont dar nu ii putea accesa cu cardul. In acest caz, un om a stat fara paine 3 zile. Nu am mai intalnit o asemenea situatie, dar eu cred ca civilizat si omeneste era ca banca in cauza, asa cum ne trimite SMS pentru orice obligatie pe care o avem, ar fi trebuit sa ne anunte ce servicii nu sunt functionale si in ce perioada. n-ar fi fost un capat de tara, dar sotul meu chiar a suferit.
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 12:36, 18 Septembrie 2013
chiruvalentina a scris:
Nu am mai intalnit o asemenea situatie

Nu ati intalnit dvoastra poate, insa aceasta practica a bancilor este frecventa. Ganditi-va 3 zile acolo, 3 zile dincolo, 3 zile de la ala, 3 de la alalalt .. la cati clienti au, se aduna mii de zile pe an care ei se folosesc de bani si nu platesc dobanda nimanui. Face si banca un ban cinstit. Sa spuneti merci ca nu aveati in perioada aia cec sau bilet la ordin ...
Aici va trebuia cunostinte de finante-banci. Ziua bancara se incheie de regula la ora 17, tranzactiile facute dupa aceasta ora se opereaza a 2-a zi sau in prima zi lucratoare, daca este vineri sau sarbatoare legala. Daca ati depus banii inainte de vineri ora 17 este vina bancii.
Care este abuzul?
Ziua bancara se termina la ora 16:30, cand se inchid operatiunile pe cont, la ora 17:00 se inchid sistemele de tranzactionare.
In cazul dvs banuiesc ca e vorba de o depunere la ING selfbank...Teoretic daca banii au fost preluati, au intrat in cont in cateva secunde.
Daca au avut lucrari de mentenanta pe retelele cu acces international si nu au anuntat, ii puteti sanctiona cu plecarea dvs de la ei ca si client. Asta tine de banca si organizare (zici pot fi acuzati de neseriozitate si lipsa de comunicare, dar nu se pot cere despagubiri).

Si Orange a avut picata comunicatia pe jumatate de zi in Moldova, iar noi am platit abonamentele...au fost sanctionati prin plecarea mea de la ei ca si client.
Trebuie si puteti sa cererti daune, ca si altor firme in situatii asemanatoare. Insa de ce nu ati mers la alta banca daca banii intrasera in cont? De ce sotul nu a facut tranzactia direct cu cardul sau nu a retras bani de la alt ATM al altei banci? Oricum ar fi se poate sa le cereti daune pentru aceasta necomunicare a situatiei actiune care v-a creat dvs un prejudiciu...Vorbiti cu un avocet, acesta putand aprecia in concret intreaga situatie de fapt si de drept. success!
polloctav ,

Stimate domn,
In contractele cu banca este mentionat ca exista riscul de cadere a comunicatiilor, banca neputand fi trasa la raspundere pentru asta.
In plus, nu se poate dovedi ca este vina exclusiva a bancii clientului, poate fi vorba de o problema de comunicatie in reteaua de banci din tara respectiva.[editat]
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Eroare atm: mi-a dat bani nesolicitați pe care încă nu i-am restituit. ce este de făcut, și care pot fi consecințele? Mihaileonte Mihaileonte Buna ziua. Va solicit sfatul/ajutorul in urmatoarea problema: In week end, duminica, am iesit cu familia in oras sa luam cina. Inainte sa plec spre casa, ... (vezi toată discuția)
Fraudare card debit DenisaEnache89 DenisaEnache89 Buna ziua Va solicit ajutorul in solutionarea unei probleme. Incepand cu vineri, 8 ianuarie, ora 18:00 s-au efectuat plati la POS in Los Angeles din contul ... (vezi toată discuția)
Problema inchidere cont markyballer markyballer Buna ziua, Am fost astazi la sucursala BRD de la Unirii pentru a inchide contul si mare mi-a fost surprinderea cand am aflat ca figurez cu minus 87 RON. ... (vezi toată discuția)