avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... imposibilitate plata credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

imposibilitate plata credit

acum 5 ani am intrat in somaj datorita restructurarilor.Am avut 2 credite de nevoi personale,din cele care se faceau cu buletinul si adeverinta de salariu.Pe perioada somajului,am platit,la finele acestei perioade,n-am mai avut de unde plati,dupa un an,am gasit un part time,din care,prin executare silita,mi s-au oprit ratele.De o luna,sunt iarasi fara munca,fara nici un venit,am si de intretinut un minor de 14 ani.Mentionez ca am 57 de ani,greu mai angajeaza cineva o persoana la varsta mea .Nu am garantat cu nimic,pentru ca nu mai am nimic,sotul meu a decedat acum 9 ani,casa in care am locuit era a soacrei mele,dupa moartea sotului s-a impartit la 16 mostenitori,partea noastra ne-a ajuns sa platim chirie un an.Un credit,dupa ce s-au calculat penalizari si cheltuieli de judecata este de 3800 roni,altul,tot cu penalizari si cheltuieli de judecata,este de 8300 roni.Ce ma fac?Ce pedeapsa risc pentru ca nu am din ce sa mai platesc?Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 22:53, 15 Septembrie 2013
Practic veti fi executata silit, dar daca nu aveti bunuri si nici venituri, nu vor avea ce sa execute, iar in 3 ani intervine prescriptia. Altceva mai grav nu are ce sa vi se mai intample (din ce ati povestit, ati patit destule).
Stati linistita, nu riscati nici-o pedeapsa (ma refer la pedeapsa in sensul legii penale, adica inchisoare). Se va face un dosar de executare silita si vi se vor popri salariile ( veniturile) ce le veti realiza in viitor. Pot fi executate si bunurile mobile ( electocasnice, mobile) dar acestea se valorifica mai greu. Daca se constata ca nu au ce sa execute se inchide dosarul de executare silita.
Pai nu au ce sa va faca. Or sa va hartuiasca cu recuperatorii, dar nu-i bagati in seama. Parerea mea este sa instiintati banca despre situatia dvs., cu documente si sa le comunicati ca pot apela la provizioanele constituite de ei pentru acoperirea riscului de nerecuperare a creantelor de la clienti, admise ca deductibile potrivit cu Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Implicatii executare silita ela2008 ela2008 Impreuna cu sotul am contractat un credit in 2007 (contractul a fost semnat de sotul meu, eu doar am dus adeverinta de venit) la care s-au inregistrat restante ... (vezi toată discuția)
Neplata rata marybella7 marybella7 Buna ziua,as avea o intrebare legata de un credit bancar de nevoi personale fara ipoteca sau garantii. Am un credit si in ultimele 3 luni am fost in ... (vezi toată discuția)
Ce-mi poate face banca daca nu mai pot sa achit creditul ? ionescu gabriela ionescu gabriela Sotul meu are un credit de nevoi personale in valoare de 5000 euro /10 ani. A platit aprox. 1000 euro+dobanda aferenta. Acum este in imposibilitate de plata. ... (vezi toată discuția)