avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Calcul prorata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Calcul prorata

Buna ziua,

Avem nevoie de putin ajutor: am inchiriat unei alte societati un teren pe o perioada de 3 luni si am facturat fara tva, iar acum avem control de la anaf si ne cer calculul proratei.
Oare ne poate spune cineva cum se calculeaza ??
Multumim
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 15:00, 16 Septembrie 2013
Formula de calcul al pro-ratei reglementata prin art. 147 alin. 6 din Codul fiscal si punctul 47 din normele metodologice de aplicare ale codului fiscal :
[ link extern ]

Ciititi si aceste articole :
[ link extern ]

[ link extern ]
Multumim pentru raspuns, insa ne-ar fi de mai mare ajutor daca ne-ati da un model de calcul ( nu suntem contabili si intelegem mai greu din lege :D) Multumim
Aveti mai multe exemple in :
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prorata florentyna florentyna am si eu o intrebare.. sunt pj platitoare de tva si vreau sa vand o cladire, aceasta operatiune este scutita de tva conf art.140 alin 2 lit f dar trebuie ... (vezi toată discuția)
Declaratia privind comunicarea pro-ratei mirelanicola.72 mirelanicola.72 Va rog sa-mi spuneti daca aceasta declaratie este obligatoriu de depus pentru toate persoanele impozabile sau doar pentru cele care efectueaza operatiuni cu ... (vezi toată discuția)
Pro rata levantica levantica cum se calculeaza pro rata daca in cursul unei luni am o achizitie scutita de TVA? MULTUMESC (vezi toată discuția)