avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare - plecat chiriasi cum recuperez daunele
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare - plecat chiriasi cum recuperez daunele

Buna ziua,

Am un ap in buc si am avut inchiriat la 2 fete care tocmai terminasera facultatea.
Au stat acolo un an.
Cand au plecat m-au pacalit sa se puna chiria pe ultima perioada din garantie - m-au asigurat ca nu exista probleme si ca nu o sa existe nici un fel de litigii ulterioare.
Am acceptat (din pacate) - pareau 2 fete serioase. Eu ne fiind din buc - nu am putut sa ajung decat mai tarziu la vre-o 2 sapt dupa ce au plecat.
Dupa ce au plecat, am gasit mai multe probleme in ap - patul era rupt, salteaua distrusa, diverse piese de mobilier la baie si la buc rupte, o mare mizerie... nu mai mergeau prizele - 2 dintre ele erau topite cu stecherul de prelungitor in ele - probabil au lasat aierul conditionat sa mearga cu zilele...

Am incercat sa vb cu ele sa achite macar o parte din daune insa nu au mai raspuns la tel si pe email am schimbat cateva emailuri in care am fost amenintat intr-un final de mama uneia sa nu le mai stresez.

Ce se poate face aici?
Dauna totala nu este foarte mare - vre-o 1000 - 1500 RON.
As putea gasii vre-un avocat interesat de acest eventual proces?
Si daca da ce s-ar putea intampla in continuare?

Numai bine

Cel mai recent răspuns: alextoader , utilizator 14:05, 17 Septembrie 2013
Suma este destul de mica pentru demararea unei actiuni in justitie, insa oricum, mai nou se cere o procedura prealabila de mediere si poate o rezolvati in acest mod pana la instanta.
Ms de raspuns.
Da am auzit de aceasta mediere.
As vrea sa o incerc.
Cum se procedeaza?
Tb ca avocatul sa demareze procedura in instanta si ca parte a procedurii sa existe aceasta mediere?
Sau ma duc si vb eu cu un mediator si le invit la mediere?
As fi mai convingator daca ar fi prima varianta cred.
Studiati tabloul mediatorilor de pe prezentul forum si daca gasiti persoana din localitatea dvs puteti solicita relatii prin mesagerie privata
multumesc de raspuns - vroiam sa ma uit insa nu stiu exact in ce oras tb sa ma uit.
Deci eu sa zic ca sunt din orasul A, fetele din orasul B si C iar ap e in buc.

pot sa fac medierea la mine in oras?
Daca vre-un avocat este interesat de caz va rog contactati-ma. Onorariu standard asigurat (whatever that means :) )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac? carmencitakmy carmencitakmy Buna seara. Ma adresez dumneavoastra cu speranta ca ma veti indruma. IN 2008 am facut un credit in banca cu ipoteca pt 30 de ani, pe numele meu, pt a cumpara ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fratii panzerul panzerul .Este vb mostenirea mamei din partea bunicilor mei.dezbaterea a fost facuta,insa in fiecare dintre loturile respective au dreptul,bineanteles, toti fratii(8 la ... (vezi toată discuția)