avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de proprietate, succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de proprietate, succesiune

Bunicul meu a avut doua fiice din prima casatorie, bunica mea decedand cand ele erau foarte mici. S-a recasatorit cu o femeie care avea o fata dintr-o casatorie anterioara. Cand s-a reconstituit dreptul de proprietate asupa terenurilor, s-a emis un titlu de proprietate in care sunt trecute toate cele trei surori. Mama mea si sora ei + sora vitrega (mama acesteia decadand in 1984). Acum cele doua fiice (mama mea si sora ei) sunt decedate. Mentionez ca titlul de proprietate face referire la terenuri ale bunicului meu pentru care s-a reconstituit dreptul de proprietate. Cat mama mea si sora ei buna au trait au convenit sa imparta cu sora lor vitrega terenurile respective, mama mea avand 7,24 ha, sora ei buna 6,04 ha si sora lor vitrega 4,80 ha. Acum notarul imi spune ca la mostenirea acestui titlu de proprietate eu, verisoara mea si sora vitrega (care traieste) trebuie sa impartim in parti egale terenurile din acest titlu de proprietate. Asa este sau n-am inteles eu bine. Mentionez ca sora vitrega nu este mostenitoarea bunicului meu, nefiind infiiata de acesta. Daca mergem la notar cu o intelegere prealabila nu se poate iesi din indiviziune pe suprafetele stabilite pana acum, suprafete pentru care s-a platit impozit asa cum au convenit ele sa imparta terenurile? Cu multumiri, Olguta Serbanescu
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 20:00, 22 Septembrie 2013
OK, dna Romascanu! Cum pot sa-l determin pe notar sa ,,taie tortul`` cum vrem noi ?
Pas 1 - obtineti certificatul de mostenitor (cu acele cote succesorale egale, prevazute de lege) la notarul la care ati apucat sa faceti cerere de deschidere a procedurii succesorale (daca ati apucat si fiindca e greu de schimbat). De altfel, v-am spus ca pana aici graieste bine

Pas 2 - Actul de PARTAJ (cu "tortul taiat" cum vreau eu) ... la orice ALT notar (daca primul o tine lunga cu donatia pe care a apucat s-o graiasca). De ce ar trebui sa stau sa-l conving daca pot sa trag usa dupa mine!?
Ultima modificare: Duminică, 22 Septembrie 2013
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire copil din alta casatorie! Sfarlea Sergiu Sfarlea Sergiu Buna seara! Bunicul meu tocmai a decedat acum cateva zile,dupa 3 zile de la deces mama mea a primit un telefon de la sora ei (vitrega),tin sa mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Informatii succesiune Moni_Galati87 Moni_Galati87 Buna ziua, As avea nevoie de cateva lamuriri cu privire la succesiune. Tatal meu a decedat in 2018, s-a facut succesiune pe bunurile pe care stiam ca le ... (vezi toată discuția)
Succesiune Alina50 Alina50 Buna seara, Am o nelamurire,Tatal meu a decedat in noiembrie,(avand doi copii si sotie) el avand o Sora dar si un frate vitreg de pe Tata,fratele vitreg si ... (vezi toată discuția)