avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare datorii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare datorii

Buna seara,
Avem urmaroarea problema asociatia a dat in judecata un locatar cu datorii in anul 2011, 2012 si 2013 ultima data am depus toate actele cerute si termenul de judecata a fost 11 aprilie, nu am primit inca o sentinta.
Apartamentul respectiv era cumparat cu credit de la banca, aceasta a vandut apartamentul prin executor judecatoresc,noul proprietar care vrea adeverinta de la asociatie pentru a revinde apartamentul nu vrea sa achite datoriile.
Mentionez ca am inscris la ANCPI privilegiul imobiliar, dar proprietarul spune ca va obtine intabularea.
Va rog un sfat
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 08:44, 17 Septembrie 2013
Chiar daca nu ati primit sentinta solutia o puteti afla direct de pe site-ul instantei sau de la arhiva acesteia
Ati afirmat existenta a 2 proprietari fara a preciza concret care este responsabil pentru debitul inregistrat
Daca actualul proprietar este responsabil pentru debit acesta fie are obligatia sa achite debitul pentru a obtine adeverinta din partea asociatiei ca nu se inregistreaza cu datorii,fie poate incheia formalitatile de instrainare bun imobil precizand existenta datoriilor care urmeaza sa fie achitate de cumparator=noul proprietar
Datoria este a proprietarului care a cumparat ap cu credit si a fost executat silit, noul proprietar are act de adjudecare, unde este se face referire la art.518 alin. 4.
Am citit si eu acest art care la alin.1 spune printre altele ca noul proprietar suporta toate sarcinile imobilului, de asemeni art.504 alin.10 precizeaza ca executorul trebuie sa invite pe toti cei care pretind vriun drept.
Mentionez ca noul proprietar stia de sumele datorate informanduse din lista de plata.
Va multumesc.
zmihai58 a scris:
...asociatia a dat in judecata un locatar cu datorii in anul 2011, 2012 si 2013 ultima data am depus toate actele cerute si termenul de judecata a fost 11 aprilie, nu am primit inca o sentinta.

Ati fost in instanta la termenul din 11 aprilie? Ce a spus atunci judecatorul?
Mergeti la arhiva judecatoriei si vedeti in ce stadiu este disarul. Poate s-a dat solutia si trebuie sa o solicitati de la judecatorie.
In functie de solutie vedeti ce trebuie facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata datorie intretinere a fostului proprietar, posibilitate de recuperare Ovidiu Mihai Ovidiu Mihai Buna ziua, Am cumparat un apartament de la banca, executat silit in luna mai 2013. Executorul mi-a comunicat ca acesta este liber de sarcini conf. art. 518 ... (vezi toată discuția)
Neachitare datorie catre asociatia de proprietari, dupa scoaterea la licitatie a imobilului mirelamari mirelamari Buna ziua. Ieri la sedinta organizata de asociatia de proprietari am aflat ca cel care a cumparat apartamentul scos la licitatie pentru neplata datoriei la ... (vezi toată discuția)
Apartament exec. dida5801 dida5801 S-a vandut un apartament de catre un executor. Asociatia de proprietari a inscris privilegiu imobiliar la OCPI in luna iunie cu datoriile proprietarului pana ... (vezi toată discuția)