avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Trecerea de pensie de invaliditate la pensia limita de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Trecerea de pensie de invaliditate la pensia limita de varsta

Data nasterii:04.06.1960
Loc de munca ; 20.07.1978-00.09.1979-civil
Scoala militara;20.091979 -15.08.1982
Cadru militar ; 15.08.1982-31.12.1997
P. invalid 2 ; 01.01.1998-prezent
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere , am dreptul la pensie pentru limita de varsta , fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in 04.11.2016 la varsta standard de pensionare de 56 ani si 5 luni, stagiul complet de cotizare de 22 ani si 11 luni si stagiul minim de cotizare de 16 ani si 5 luni.
Pentru stagiile de ;
- 3 ani lucrati in Alte conditii de munca ;
- 8 ani si 3 luni lucrati in Conditii speciale ;
- 3 ani si 7 luni lucrati in Conditii deosebite , beneficiez de un spor de vechime de 7 ani care se adauga la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul asimilat pentru scoala militara si realizez un Stagiu total de 27 ani si 4 luni .
Deci avand depasit , Stagiul complet de cotizare , am dreptul la pensie limita de varsta .
Pentru stagiile de
- 3 ani lucrati in Alte conditii de munca ,
- 8 ani si 3 luni lucrati in Conditii speciale , beneficiez de reducerea varstei de pensionare cu 5 ani si 6 luni si am dreptul la pensie pentru limita de varsta de la varsta de 50 ani si 11 luni adica din 04.05.2011 .Dar am trimis vreo 4-5 contestatii si petitiila C.S.P a MApN si sunt tot in p.invalid sunt, mai mult aceste descoperidule dupa un raspus trimis in 03.07.a.c.am trimis alta cerere de trecere la PLV.

Am fost trecut in sistemul unitar de pensii Conform L119/2010 ,in acest caz pensia de invaliditate trebuia sa se transforme in pensie pentru limita de varsta conform art 2 alin (3) din legea 119/2010 si sa se calculeze punctajul mediu al pensiei conform legii pensiilor 19/2000 cu stagiul complet de cotizare de 20 ani conform art 5 alin (2) din legea 119/2010 indiferent de stagiile in grupele de munca ? Am cumva dreptate ?
Aceasta transformare trebuia sa se faca incepand cu data intrarii in vigoare a legii 119/2010 adica in luna iulie 2010 (?) insa in acea perioada a existat o mare brambureala privind recalcularea pensiilor militare conform legii 19/2000 (care continua si astazi) .
In DECIZIA nr ..../din 01.01.2011 privind revizuirea pensiei in baza OUG1/2011,Stagiul complet de cotizare il am 20 ani.
Trecandu-ma acuma la PLV impartirea se va face la 22 ani si 11 luni sau ramane 20 chiar daca cei13 ani si jumatate de p.invalid se adauga la stagiul total?

Conform Legii nr. 90/2007 incepand cu 01.01.2008 se valorifică grupele de muncă emise de centrele militare în baza informaţiilor existente în Memoriile originale, pe tot parcursul termenului general de prescripţie care statuau că prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1294/2001 privind stabilirea locurilor de muncă şi activităţilor cu condiţii deosebite, condiţii speciale şi alte condiţii, specifice pentru cadrele militare în activitate, „sunt aplicabile, după caz, şi cadrelor militare trecute în rezervă/retragere până la data intrării în vigoare a prezentei legi”.? Eu am primit aceste drepturi incepand cu 01.01.2011. M-i le pot recapata in instanta ,pe cele dinainte de 01.01.2011? MULTUMESC !!!
Cel mai recent răspuns: emil6702 , utilizator 01:01, 18 Septembrie 2013
sv.cristian a scris:
iar ca o paranteza as dori sa mentionez un lucru pt dl.emil, pensiile se stabilesc in finctie de legislatia in vigoare de catre operatorii specializati din cadrul caselor de pensii, pe baza documentlor depuse de catre persoanele care vor sa se inscrie la pensie si se stabilesc pe baza Legii nr. 263/2010 care sunt interpretate si completate prin norme si directive care vin de la CNPP, nimeni nu lucreaza fara logica sau fara cap. va asigur ca raspunderea este maxima.

Eu va asigur de contrariu, caci am lucrat cativa ani la ei, nu am vorbit din auzite. Angajatii cu pregatire in domeniu ori au plecat ori s-au pensionat.
Pt dl. Filean: cele 2 decizii au un termen de contestare, 45 zile daca nu ma insel, faptul ca nu le-ati contestat poate fi interpretat in defavoarea dvs., ca o acceptare tacita a prevederilor acestora. Bine, dvs. faceti cum doriti.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Septembrie 2013
emil6702, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalculare pensie militara ionioneforie ionioneforie Stimati domni, Speta mea se prezinta astfel: - in luna martie 1999, am incetat raporturile de serviciu cu Inspectoratul Judetean de Politie ... (vezi toată discuția)
Recalcularea pensiilor - valorificarea stagiilor de cotizare realizate dupa pensionare DIMITRIU DIMITRIU Sunt nascut la 25.11.1959 , pensionar militar din iunie 2005 . Am stagiu de cotizare ca militar 26 ani si 8 luni ( include si scoala militara ) Conditii ... (vezi toată discuția)
Pensionar militar, gradul de invaliditate 2, stagiul potential virgil64 virgil64 Buna ziua ! Va rog sa-mi raspundeti la o intrebare,despre un element de noutate,care a aparut la calcularea unei pensii militare de invaliditate-odata cu ... (vezi toată discuția)