avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier al naibii de ciudat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier al naibii de ciudat

Buna ziua !

Am fost anul acesta la Vama Veche Constanta , in ultima seara , inainte de plecare , am fost implicat intr-un accident dupa cum urmeaza: o fata de 16 ani statea cu fundul pe bordura si cu picioarele intinse in partea carosabila a unei strazi cu sens unic , pe care eu circulam in momentul respectiv . respectiva era sub influenta bauturilor alcoolice , si dupa spusele ei "statea intinsa pe spate si admira cerul" .... eu am rugat o sa mergem la spital in caz ca are ceva , ea a spus ca nu vrea la spital , si cand i am cerut un numar de telefon a spus ca nu are telefon ca i-a cazut in wc. vazand ca tipa e beata , si fiindu mi imposibil sa inteleg cum as fi putut sa o accidentez , mentionez ca eu nu am simtit cum ca as fi calcat peste piciorul cuiva , am convenit cu ea , ca in caz de nevoie , ma gaseste in capatul strazii respective , unde o sa imi parchez masina si o sa intru intr-un bar langa (stuff vama veche) . fata nu m a mai cautat , insa , ulterior , ea a ajuns la spital , caci spune ea , pe moment nu a durut o si dupa ce am plecat a inceput sa o doara piciorul si s a dus la spital . acolo , cand a fost intreabata ce a patit a spus ca a fost calcata de o masina . acum obligatia celor de la urgente stiu ca este sa anunte politia in legatura cu orice accident . la 5 dimineata cand sa plec , la masina , un politist . am fost in mangalia la spital la fata respectiva , care dormea , l am rugat pe domnul politist sa ii ia alcolemia , desii trecusera 5 ore de la accident , respectiva avea 0.11 alcolemie .... dupa care am mers la politia mangalia , unde am dat declaratie cu cele intamplate , ca si mai sus , si unde mi s a luat permisul de conducere pentru "parasire loc accident" cu dovada inlocuitoare fara drept de conducere . tot acolo am aflat ca fata respectiva era minora si are doar 16 ani . a doua zi , fata fugise din spital , fara bilet de externare , si a scos ghipsul , a ajuns la brasov , si din spusele ei , telefonice , nu si a anuntat parintii in legatura cu accidentul . polistul de la mangalia mi a spus ca a citat o pentru a declara cele intamplate la brasov , in prezenta unui parinte .

Acum ... de atunci a trecut 1 luna , si ea zice ca nu i-a ajuns nici o citatie , insa eu ma tem ca "pustoaica" pandeste posta , lucru care pe mine ma tine in loc in ceea ce priveste recuperarea carnetului , si sa nu mai zic ca din ce am inteles , la mangalia am un dosar penal in legatura cu parasirea locului acestui accident , desii de la locul accidentului si locul in care mi a gasit respectivul politist masina , sunt aprox. 50 m , pe aceiasi strada .... acum am inteles , ca datorita faptului ca eu nu am anuntat politia in legatura cu accidentul , sunt vinovat pt parasirea locului accidentului . insa , avand in vedere faptul ca , respectiva fata , nu a avut nici o vatamare , doar o suspiciune de fractura la un deget , care ulterior s a vindecat iar eu nu am plecat de la locul accidentului mai mult de 50 m , si asta doar pt ca ea mi a spus ca nu are nimic , si ca nu are nevoie de ingrijiri medicale sau transport la spital .

Ce ma sfatuiti sa fac . maine am drum prin brasov si ma gandeam sa o contactez pe respectiva fata , sa merg la un notar sa dea o declaratie , pe care sa o duc eu la mangalia , dar nu stiu daca asa ceva este posibil , Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: emilosiac , utilizator 13:19, 30 Septembrie 2013
RIL nr 66 / 2007 pronuntat de ICCJ precizeaza faptul ca infractiunea nu exista daca partea vatamata nu prezinta vatamari ce necesita minim 10 zile ingrijiri medicale.

Asadar, infractiunea de parasire a locului accidentului nu poate fi retinuta.

Ultima modificare: Marți, 17 Septembrie 2013
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Pana nu aveti un certicat medico-legal cu specificarea de catre medicul legist a numarului de zile de ingrijire medicale acordate nu se poate spune care cale trebuie s-o urmati.
va multumesc inca odata pentru tot , fata a dat declaratie , nu s a declarat parta vatamata sau civila , a refuzat sa fie examinata medico legal . cei de la mangalia imi spun ca la ei nu a ajuns inca declaratia . eu am nevoie de carnet urgent , daca se poate un sfat cum sa fac sa grabesc lucrurile , pentru ca cei de la mangalia nici macar nu mai raspund la telefon
Va va fi eliberata o dovada cu drept de circulatie.Apelati la serviciile unui avocat.
as prefera sa ma descurc fara avocat , nu de altceva , insa nu am bani pentru avocat , si in plus cazul nu este complicat , am inteles ca permisul a ajuns la craiova , si ma gandesc ca oricum , pentru cat timp sa mi fi luat carnetul ... a treut deja o luna jumate , iar acuzatiile sunt toate nefondate. nu am parasit locul accidentului , nu am avut alcolemie la ora accidentului , dupa cum a rezultat din probele de sange , "victima" si a recunoscut vina , de ce nu mi solutioneaza dosarul , si de ce nu imi raspund la telefoane .... cei de la mangalia sunt atat de nesimtiti incat au pretentia ca eu , din craiova sa vin la mangalia , sa discutam fata n fata ... ca nu le merge centrala si nu pot sa mi faca legatura la etaj , la biroul rutier ... asa ceva n am mai intalnit .. mentionez si faptul ca am platiti amenda in valoare de 1600 de lei pentru lipsa itp si alcoolemie , insa alcoolemia , s a dovedit a fi o prostie ... nu mai conteaza banii , insa am nevoie de carnet , imi pierd serviciul ....

Alte discuții în legătură

Accident circulatie rise rise buna ziua, Am nevoie de un raspuns privind un accident de circulatie produs intre o masina si o persoana. Persoana a fugit prin fata masinii, la 2 m de zebra ... (vezi toată discuția)
Fugire de la locul accidentului florinmzq90 florinmzq90 Am facut un accident fara vatamari corporale cu avarii usoare de ambele parti.De frica nu am stat la locul accidentului si am plecat.Acasa am spus ca nu am ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului accidentului costinandrei costinandrei Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie intr-un dosar de urmarire penala cu scopul de a afla parerea dvs. privind existenta infractiunii de ... (vezi toată discuția)