avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cum pot recupera banii?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cum pot recupera banii?

Sunt angajata unei societati din aprilie 2008 .Luna aceasta am luat concediu de odihna pe anul 2008.Nu mi-am primit salariul pe luna februarie si nici banii pe concediu patronul afirmand ca are probleme financiare Dupa concediu mi-am dat demisia. Ce pot face sau unde ma pot adresa pentru a-mi recupera banii? Din cate am inteles restaurantul a fost scos la licitatie de catre fisc datorita unei datorii neplatite de patron
Ultima modificare: Luni, 23 Martie 2009
fenea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 09:09, 24 Martie 2009
du-te la ITM. Fa o reclamatie, ar trebui sa existe stat de plata depus. Sper sa nu-ti fi falsificat semnatura.
Sunteti sigura ca s-a ajuns deja la licitatie? De regula, Finantele trimit somatie insotita de titlu executoriu si dupa aceea pun poprire pe conturile firmei.

Procedura prevazuta de Legea nr. 85/2006 este una extrem de greoaie. Trebuie sa faceti parte din Comitetul Creditorilor. Intrucat "licitatie" presupune existenta unui dosar pe rol la sectia a VII-a comerciala a Tribunalului, eu m-as duce la Finante si le-as solicita date despre litigiu, stadiul lui etc. si i-as instiinta ca firma trebuie sa-mi plateasca o datorie in cuantum de x lei reprezentand drepturi salariale.

Notificati si firma ca, in 5 zile, sa va efectueze plata (desi este de drept in intarziere); in cazul in care nu primiti banii, introduceti actiune la sectia conflicte/litigii de munca a Tribunalului. Actiunea este scutita de taxa de timbru.
Ultima modificare: Marți, 24 Martie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu neprimit fenea fenea Sunt angajata unei societati din aprilie 2008 .Luna aceasta am luat concediu de odihna pe anul 2008.Nu mi-am primit salariul pe luna februarie si nici ... (vezi toată discuția)
Executorul judecatoresc- in cat timp poate recupera drepturile salariale catigate in instanta-hotarare definitiva?siutatie deosebita ! ContSters241026 ContSters241026 Am o hotarare judecatoresca,,Sentinta Civila,, definitiva in care tribunalul scrie clar ca am de primit suma de 8000 lei, drepturi salari si concediu de ... (vezi toată discuția)
Salarii neprimite de la angajator iuliana0025 iuliana0025 buna ziua! as avea si eu o intrebare si anume: cum se procedeaza daca nu am primit salriu pe 4 luni de zile de la locul precedent de munca? perioadaL 15 ... (vezi toată discuția)