avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1060 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executorul Judecatoresc- In cat timp poate recupera ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executorul Judecatoresc- In cat timp poate recupera drepturile salariale catigate in instanta-Hotarare definitiva?Siutatie deosebita !

Am o hotarare judecatoresca,,Sentinta Civila,, definitiva in care tribunalul scrie clar ca am de primit suma de 8000 lei, drepturi salari si concediu de odihna. Doresc a stii si a ma sfatui.Care sunt demersurile ( timpul ) termenele ce la va face ,,Executorul Judecatoresc,, pentru a-mi recupera acesti bani ? mai ales ca situatia este mai complicata si anume:
Am cerut la Registrul Comertului Bucuresti pentru informatii firma care are datorii catre mine. Am primit informatiile si am constatat ca firma apare cu sediul la o anumita adresa dar.. .Sediul este expirat de 1 an si 3 luni. Mai pot recupera vreodata acesti bani munciti de mine si castigati in instanta ? Sau sa-mi iau adio !
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters241026 , utilizator 22:12, 12 Iunie 2014
Neplata în termen de 15 zile de la notificare a drepturilor salariale prevăzute în sentinţă constituie infracţiune.

Sentinţa este opozabilă societăţii atîta vreme cît a fost citată la sediul cu care este înregistrată la ORC. La fel şi notificarea pe care o veţi trimite prin executor.

Dacă nu veţi primi banii, faceţi o plîngere penală. Poliţia îi va găsi pe cei responsabili.

Pe de altă parte, dacă societatea nu are bunuri în patrimoniu, dacă nu are lichidităţi, dacă nu are sume de bani de încasat, executorul nu prea va avea ce să valorifice în cadrul procedurii de executare silită.
Faptele reale sunt : Societatea comerciala,, Restaurant VASILE,, ma mintit timp de 2 ani ca am contract de munca pentru 8 ore/ zii - Dupa 2 ani de zile am aflat ca:Patronul,, GICA,, impreuna cu contabila a fasificat contractul meu de munca,mai precis mi-a facut un alt contract de munca de 4 ore/zi,semnand in locul meu ca angajata . In acesta situatie au fost majoritatea angajatilor. in LUNA iUNIE 2011 patronul ,GICA,, ma dat afara uitand sami platesca salariile pe 2 luni. Cand am aflat cum stau faptele, am denuntat totul politiei si parchetului. In luna noiembrie 2011 SA DESCHIS UN DOSAR PENAL - Politistul de caz facut expertize grafologice si sa constatat ca 90%din contracte de munca erau false. si multe alte mari nereguli. Patronul ,, GICA,, cand a vazut ca se ingroasa gluma in luna Februarie 2012 a cesionat toate actiunile firmei ,,Restaurant VASILE,, unei alte persoane ,,ION,, Noul Patron si administrator numitul,, ION,,a pleluat firma-- si a schimbat sediul social la alta adresa. In luna mai 2012 In paralel cu dosarul Penal care este acum la parchet , am deschis proces in instanta civila pentru recuperare drepturi salarii si concediu de odihna. Instanta la inceputul procesului la citat pe SC Restaurant VASILE,, La vechea adresa dupa care am adus acte de la regirtrul comertului in care se arata ca sediul social a fost schimbat. Instanta a citat si la celalat nou sediu. Eu am dus instantei copii dupa absolut toate actele din dosarul penal,,Expertize grafologige ,tot.-- Firma ,, SC Restaurant VASILE . Nu sa prezentat niciodata la procesul civil. Instanta civila Litigii de munca mi-a dat castig de cauza. Hotarare Definitiva. Mentionez ca in ultima Furnizare de informatii de la Registrul Comertului. Aparea SEDIUL FIRMEI EXPIRAT.....
Dar punctul la de lucru a lui Restaurant VASILE isi desfasoara activitatea SI ESTE UN ADEVARAT RESTAURANT. Ba chiar a mai deschis un restaurant cu acelasi nume in alt sector - Care nu figureaza la registrul comertului ca punc de lucru...
Eu cunosc bine si stiu ca fostul patron cesionat actiunile si a dat unei alte persoane totul .pentru ca sa cscape el de necazuri. Dar in realitate el conduce totul din spate.. Ba mai mult Bucatarii- ospatarii - livratorii habar nu au ca exista un nou patron in acte. Stiu bine ca totul este de ochii lumii.
Ma gandeam la ce trucuri mai vrea sa faca pentru a scapa de mine. De retinut este ca Fostul patron si actualul ,,IEPURAS ION,, nu au idee ca eu stiu ca au mai deschis un restaurant care dupa parerea mea functioneaza clandestin.. Vreau sa fiu inaintea lui cu un pas. Cunosc ca au buuri in restaurant .Dar ma gandesc cum sa-le pun sub sechestru NU POATE PLATII CU BUNURILE PROPRII ??
As dorii daca se poate sa va dati o simpla parere.
Cu deosebita stima

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt in imposibilitatea de a-mi recupera drepturile salariale,in urma unei hotarari judecatoresti definitive telecomanda telecomanda Am o sentinta civila,definitiva si executorie Drepturi salarii si concediu de odihna neplatit. Instanta a hotarat ca fostul angajator trebuie sa-mi platesca ... (vezi toată discuția)
Instanta a citat firma srl la o adresa cu sediul social expirat de 1 an de zile- proces castigat ? da sau nu ? cornaca cornaca Intr-un proces civil Recuperare drepturi salarii si concedii de odihna. Instanta Tribunalul a citat firma srl.ul data in judecata la adresa data de ... (vezi toată discuția)
Raspundere lichidare firma niculaucarmen niculaucarmen o societate a fost declarata insolventa. societatea a fost cesioanta de catre administratorul X care a provocat starea de insolventa a societatii. noul ... (vezi toată discuția)