avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu neprimit
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu neprimit

Sunt angajata unei societati din aprilie 2008 .Luna aceasta am luat concediu de odihna pe anul 2008.Nu mi-am primit salariul pe luna februarie si nici banii pe concediu patronul afirmand ca are probleme financiare Ce pot face sau unde ma pot adresa pentru a-mi recupera banii? Din cate am inteles restaurantul a fost scos la licitatie de catre fisc datorita unei datorii neplatite de patron

Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:37, 23 Martie 2009
In primul rand, adresati angajatorului o cerere scrisa, prin care sa-i solicitati plata salariului neachitat. In caz de refuz solicitatii sa va motiveze tot in scris acest fapt.
In orice caz nu ar trebui sa va faceti probleme prea mari, ci ar trebui sa aveti un pic de rabdare.
In cel mai rau caz aveti calea instantei de judecata.
sa am rabdare chiar daca patrimoniile societatii s-au scos la licitatie ?(astazi am aflat ca toate spatiile comerciale si terenurile care le detinea societatea au fost scoase la licitatie)
Chiar daca bunurile societatii s-au scos la licitatie, salariile angajatilor se achita in primul rand, cu prioritate, apoi se achita celelalte datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera banii? fenea fenea Sunt angajata unei societati din aprilie 2008 .Luna aceasta am luat concediu de odihna pe anul 2008.Nu mi-am primit salariul pe luna februarie si nici banii ... (vezi toată discuția)
Am fost data afara fara explicatii logice dupa medical... cristian_ro cristian_ro Am lucrat ca ospatar in poate singurul restaurant medieval din Bucuresti,nu stiu daca este bine sa scriu si numele,in luna aprilie 2009 am fost internat pentru ... (vezi toată discuția)
Cum pot recupera datoriile gaspari gaspari [b]Am nevoie de un sfat sau mai bine zis ajutor.[/b] In primul rand nu mi-am primit salarul de 3 luni de zile. Patronul firmei la care sunt angajat cu CIM se ... (vezi toată discuția)