avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Declaratii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Declaratii

Buna seara,

Va rog niste raspunsuri la urmatoarele intrebari:
1. Firma nou infiintata neplatitoare de TVA, platitoare venituri microintreprinderi. Care este termenul standard de depunere a declaratiilor/varsarea celor 3%?
2. Ce declaratii se depun pentru firma de mai sus si cand(lunar/trimestrial/semestrial)?
3. Care sunt conturile in care se introduc facturile cu serviciile de infiintare societate(ONRC/ANAF) astfel incat banii respectivi sa poate fi recuperati de asociat?
Multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 19:10, 18 Septembrie 2013
Declaratia 100 in care declarati impozitul pe venitul microintreprinderii o depuneti trimestrial, pana pe 25 a lunii urmatoare(de exemplu 25 octombrie 2013). O puteti depune la ghiseu pe cd si tiparita in doua exemplare, una la ei, una la dumneavostra cu numar de inregistrare.
Tot pana la acest termen se face si plata la ghiseu cu foaie de varsamant sau prin contul bancar.
De pe adresa de internet a ministerului de finante descarcati programul de generare a foilor de varsamant/ordinelor de plata.
La inceputul activitatii firmei, puteti sa imprumutati firma cu o suma de bani prin contul 455, completand o dispozitie de incasare si plata cu respectiva suma. Apoi peste cateva luni, cand apar venituri din activitatea firmai, tot cu acelati tip de dispozitie, retrageti acei bani.
Cheltuielile de constituire le veti centraliza intr-un tabel. Totalul sumei va putea fi amortizata in maxim 5 ani.
Ele vor fi trecute si in registrul de casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit firma noua rebecavalentina rebecavalentina Dragii mei, va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am o firma nou infiintata. In luna septembrie sunt taxele onrc si notar, depunere capital social. ... (vezi toată discuția)
Firma noua neplatitoare de tva si cu impozit pe venit mariusscr mariusscr Buna ziua As dori daca se poate sa imi spuneti o firma nou infiintata in 2016, neplatitoare de TVA si cu impozit pe venit, ce declaratii trimestriale trebuie ... (vezi toată discuția)
Declaratii finante florymic florymic am o firma nou infiintata in februarie 2017,platitoare de impozit pe venit,dar inca nu am deschis activitatea...ce declaratii trebuie sa depun la finante pana ... (vezi toată discuția)